Cum să avansați la locul de muncă, și să fiți respectat în familie

cum sa avansati la locul de munca si sa fiti respectat in familie

Eșecul este o experiență utilă.

Oameni pozitivi văd înfrângerile din viaţă şi eșecurile ca o lecţie sau o experiență, şi fac concluzii. Cei negativi se plâng şi folosesc desconectarea emoţională, pentru câ tot timpul uită că o persoană învață din greșelile sale.

Pot să fiu dur.

Oamenii pozitivi știu că în viaţă uneori trebuie să arăți tenacitate si perseverenta pentru a atinge scopuri personale. Cei negativi folosesc orice ocazie ca să se retragă şi să se ascundă in cochiliile lor.

Întotdeauna dau tot din mine.

Da, o mulțime de lucruri în viața noastră nu le putem controla, dar nu gradul propriilor eforturi. Oameni pozitivi se dau peste cap pentru scopurile lor, iar cei negativi, caută o oportunitate de a eluda şi evita responsabilitatea.

Alte persoane sunt o sursă de inspirație.

Pentru oameni pozitiv este, fără îndoială, aşa. Cunoscând pe cineva ei în primul și în primul rând încearcă să înțeleagă ce noutate sau ceva important le poate da această cunoștință. Comportamentul tipic al persoanei negative este invidie si aroganta.

Ce pot îmbunătăți?

Oameni pozitivi mereu se ajustează pe feedback, pentru că ei încearcă să folosească orice posibilitate pentru a fi mai buni, în timp ce cei negativi resping criticile care le percep ca o dovadă de incompetență.

Mă concentrez pe ceea ce pot controla.

Oameni pozitivi dedica timpul maxim pe sea ce pot schimba într-adevăr. Ei prețuiesc timpul şi efortul, deoarece se străduiesc pentru auto-îmbunătățire. Persoanele negative adesea sunt concentrate pe ceea ce se află în afara posibilităților  sale — de exemplu, le place să „mestece'” propriile greșeli din trecut, greșeli care deja sunt imposibil de îndreptat.

Oamenii se schimba.

Totul se schimbă în timp, şi acest lucru nu poate fi schimbat. Unei persoane pozitive le este familiară bucuria schimbărilor pozitive, şi el râvneşte către ele, iar celui negativ schimbările li se par o amenintare.

Loading...

Mai am multe de învățat.

Oamenii pozitivi adoră învățatul. Ei înţeleg că informațiile obținute acum 10 ani, pot fi complet inutile acum şi încearcă să-şi îmbunătățească eficacitatea. Poziția persoanei negative: “nu învăța pe tati să facă copii!”

Vreau mai mult!

Un semn de o persoană pozitivă este lupta pentru mai mult. Un om negativ nu numai că crede că deja a atins maximul, dar adesea încearcă să convingă pe toată lumea din jurul său de acest lucru.

Ai auzit despre ăla?

Oamenilor pozitivi nu le place să discute de cineva pentru ochi: Aceasta este o mare pierdere de timp şi lipsă de etică. Oamenii negativi de-abia așteaptă să bârfească: în așa fel îşi ridică stima de sine.

Eu sunt propriul meu cel mai bun prieten.

Oameni pozitivi încercă să stabilească contact cu „eul” său interior şi se comportă cu compasiune în privința sa. În plus, ei încearcă să dea acțiunilor sale o evaluare realistă, oricât de dificilă ar fi situația. Persoanele negative sunt dușmanii săi înșiși. Ei evită să priveasă propria „parte luminoasă”, astfel încât în mod constant să se concentreze pe eșecuri şi înfrângeri.

Ce zice de mine corpul meu?

Oamenii pozitivi se comporta ca campioni. Postura lor a fost mișcări sigure şi energice, pentru că ei știu exact ceea ce doresc. Persoanele negative adesea coboară capul, „se dau bătuți” şi arata triști sau indiferenți.

Ești atât de tare!

Oamenii pozitivi preferă să zică altora lucruri plăcute — da aceștia într-adevăr cred, pentru că n-au nici un motiv pentru a invidia şi condamna. Ei observa realizările ale prietenilor săi şi nu caută să critice cu orice ocazie. Persoana pozitivă va găsi întotdeauna o modalitate de a încuraja — de aceea oamenii sunt atrași de aceasta persoană. Impactul persoanei negative este egal cu 0, în cel mai bun caz.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.