Cum să ajuți o persoană dragă să piardă în greutate

cum sa ajuti o persoana draga sa piarda in greutate

Dintr-o dată ai observat  că nu poți sta lîngă prietena ta în transportul public: prea strîmt. Sau blugii  noi al persoanei dragi  sunt cu  trei mărimi mai mari decît anul trecut. În general, observați  că persoana  dragă  trebuie să piardă din greutate. Cum să  motivezi , dar să nu  rănești și cum să ajuți să facă față dificultăților atunci cînd  slăbește, citiți în articol.

Uite, acea zi cînd la  întrebarea «Cum arăt?» trebuie să mințiți ori să spuneți : «Ești gras/grasă».

Este una în cazul în care el/ea a adăugat cîteva kilograme (da, chiar toate cele cinci), dar nu a ieșit dincolo de limitele unei norme sănătoase, și tu din principiu  dorești să vezi  lîngă tine un Apollo subțire sau chiar mai mult o nimfă subțire. Și alta, atunci cînd greutatea în surplus  creează probleme reale în aspectul fizic și afectează starea de sănătate. Aici  într-adevăr este  nevoie să luați careva măsuri. Imediat vă spun, că în acest articol mă refer la un al doilea caz: atunci cînd persoana nu mai are grijă de sine , iar greutatea în plus amenință cu  consecințe neplăcute, și este  nevoie urgent  ca să piardă din greutate.

Cine are nevoie de aceasta

cum sa ajuti o persoana draga sa piarda in greutate

Cînd i-ai spus că trebuie să se schimbe și să piardă în greutate, iar persoana a analizat  imediat planul alimentației  și a început să alerge , aici nu avem ce discuta. În lumea reală oamenii se supără , devin capricioși și încep sa manînce pe fond de stres.

În cazul în care o persoană se îngrașă  și nu dorește  să  schimbe ceva, atunci ea nu are nevoie. Dacă vrei tu .Atunci va trebui să-l ajuți  să piardă în greutate.

Anume tu trebuie să iei o decizie fermă ,că doriți să duceți  pe spate un prieten sau persoana iubită pîna va ajunge  la kilograme sănătoase. De ce să o faceți – a doua întrebare, dar din moment ce citiți acest lucru, răspunsul este cunoscut.

Față în față cu faptele

Să explicați unei persoanei dragi de ce vă îngrijorați de de figura sa- este cel mai dificil lucru în acest proces.Cînd ve-ți găsi cuvintele potrivite, puteți considera că ați parcurs deja jumătate de drum.

Vorbiți adevărul despre faptul că trebuie să piardă în greutate. Fără adevăr nu veți fi în stare să motivați, dar asupra formulării va trebui să vă bateți la cap un pic. Pe de o parte, cuvintele ar trebui să reflecte amploarea deplină a unei posibile catastrofe. Pe de altă parte – de a arăta intențiile tale sincere.

Faceți accent asupra sănătății și relațiilor voastre , dar nu pe frumusețe și pe preferințele estetice, pentru a nu provoca dezvoltarea complexelor, din cauza că ar trebui  să piardă în greutate.

Dar acolo se află o altă capcană , mai ales atunci vei încearca  să motivezi o  fată. Explicațiile tale vor fi disecate  în căutare de nesinceritate.

Tu ce consideri că eu sunt grasă, și am nevoie să slăbesc?

Cred că nu este nevoie să explic de ce nu este voie să vorbești astfel. Este mai bine să spuneți , de ce-ți pasă de kilogramele  altora , ce beneficii puteți obține personal atunci cînd aceștia se vor topi. Comparați cum sună aceste  fraze  pentru persoane diferite.

Pentru un prieten sau o prietenă:

  • Arăți foarte rău .
  • Eu vreau, ca toți să privească la noi ca la două prietene frumoase. Și să nu spună că acea slabă merge peste tot cu cea mai plinuță special, pentru fundal.

Pentru parteneră:

  • Nu sunt atras/ă de  figura ta.
  • Vreau să trăiesc cu tine o viață lungă și fericită și nu doresc ca lupta  cu problemele de sănătate din cauza excesului de greutate să ne distragă atenția de la activități mai interesante.
  • La noi e prea bine ca să distrugem relația din cauza  cîtorva  kilograme în plus.

Pentru părinți:

  • Nu ai deloc grijă de tine.
  • Eu vreau ca să ajungi  să vezi strănepoții.

Adică trebuie sa citiți persoana,să găsiți un motiv  important, ca să nu jignești și să învinuești.

Ce să nu faci:

  • Să jigniți. Pentru că nicodată nu trebuie să procedezi astfel.
  • Să învinuiți. Pentru că îi face să–și piardă încrederea în sine .
  • Să amenințați că rupeți relația. Pentru că la dracu cu așa relații.

Întrebați direct ce să făceți

Soluția magică. Întrebați, cum puteți  ajuta o persoană să slăbească. Are nevoie de sfaturile tale,  să mergeți împreună la sala de sport, sau să sprijiniți  atunci cînd aleargă ? Și la general ce să faceți ca acest  drum spre slăbire să  fie mai ușor? Posibil ,persoana are vre-o ideie, pur și simplu e prea timid pentru a cere ajutor.

Distribuie informația

Adună informatii despre ,ce ajută să  pierdeți în greutate : cum este mai comod  să aveți grijă de  alimentație, ce exerciții trebuie efectuate pentru a slăbi, cu ce viteză  este normal să pierdeți în greutate, cum să faceți  planuri și cum să le urmezi, de unde să ei motivație. Iar  apoi trimiteți totul adresatului. Nu uitați să dozați fluxul de informații, ca nu cumva să enervați.

O astfel de cercetare ar trebui făcută, pentru ca acestor persoane să nu le apară ideea de a slăbi  cu ajutorul unor diete rapide sau tratamente miraculoase.Noi știm că, ele nu funcționează, dar cineva posibil nu  știe.

Iar  acest lucru vă va ajuta să nu așteptați un efect instantaneu din proprie inițiativă: cuvintele  „trebuie  să slăbești “ nu au nici un efect, pierderea în greutate poate dura luni de zile.

Loading...

Nu provoca eșecul dietei

cum sa ajuti o persoana draga sa piarda in greutate

Dacă locuiți împreună, luați alimentația  în propriile mâini. Aruncă din  casă toate produsele periculoase , inclusiv stocurile de zahăr. Iar voi deasemenea treceți la o alimentare  sănătoasă, ca persoana pur și simplu să nu aibă o altă alternativă: doar pește gătit la aburi, doar un stil de viață sănătos. Este posibil că vei fi nevoit să înveți să gătești.

Dacă salvați prietenii de depozitele de grăsime, în prezența lor de asemenea, țineți  dieta. Și nu menționați deloc  cum ați preparat cartofi cu cașcaval ca garnitură pentru carnea de porc, nu publicați nici chiar  rețete pe rețeaua socială. Da, nimeni nu a spus că „să slăbești “ o altă persoană va fi ușor.

Ajută să înceapă

Uneori, oamenii sunt  timizi să  înceapă să piardă în greutate.

Cum e posibil ca unul așa de gras  și la sala de sport?Toți mă vor lua în derîdere  .

Din  partea ta va fi corect  să găsești un antrenor bun și să explici situația lui, ca  el sa susțină pe începător  . Și apoi sa-i  dăruiți persoanei  iubite  cîteva antrenamente  de la același antrenor.

Cineva este gata să slăbească  punînd  pariu, în cazul în care merge vorba despre  o sumă semnificativă.  Pariați și puneți,  tu vei fi în cîștig oricum.

Dar  cineva are nevoie de mai multă imaginație pentru a începe. De exemplu, poți inventa o condiție : dacă vrei să mănînci o prăjitură, mai întîi aleargă în jurul blocului  de trei ori. Amuzant și destul de eficient.

Nu controla fiecare pas

Cînd ai găsit  antrenorul și ai cumpărat un abonament, nu alerga pentru a verifica, cum persoana se antrenează. Dă-i  posibilitatea de a lucra în mod independent și nu sub ochii tăi  vigilenți. Tu nu ești observator.

Excepție – în cazul în care persoana dragă, singură vă va cere  să participați la antrenamente.

Pregătește-te pentru război

Paradoxal. Dar mulți dintre  cunoștințele voastre  comune, prieteni sau familia te vor  critica pentru dorința de a ajuta un prieten sau partener, și nu pe cel care are greutatea în plus.

Învățați  o mantra: Eu nu știu ce scop au toți acești oameni, dar eu  îmi fac griji pentru  tine, pentru că … (uitați-vă  paragraful despre motivație și interesul personal.).

Unii tovarăși, care  nu sunt chiar tovarăși, voi fi nevoit destul de brutal sa îi astup. Sau chiar să oprești  comunicarea. Deoarece este dificil să ne imaginăm că o persoană este sfătuită să lase  un stil de viață sănătos pe  bune intenții.

Niciodată nu te pune ca un exemplu

Dacă sunteți gata  să rostiți  fraza care începe cu „iată eu “ mai bine taci. Nu sunteți  un exemplu de urmat, dar persoana grijulie. Și nu trageți aproapele  de nivelul tău  „faimos “, dar doriți să-l ajutați.

Părerea  ta despre excesul de greutate și așa poate răni o persoană, iar dacă vei  arăta că te consideri mai bun, pur si simplu nu vei fi ascultat.

Și, în cele din urmă – laudă pentru fiecare pas

Mai ales bucurați-vă atunci cînd un prieten sau persoana iubită va arăta mai bine decît tine. Și pregătiți-vă pentru că  va trebui să acordați  mai multă atenție, să schimbați  modul  de viață, pentru a corespunde.

 

Ați fost în așa situație cînd o persoană  dragă sa îngrășat?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.