Cum să afli, dacă o persoană îți spune adevărul sau nu

imsev

Pentru a înțelege dacă este sincer interlocutorul tău sau nu, trebuie să înveți să recunoști gesturile, pe care el le aplică în maniera sa de comunicare. Cum să afli, dacă o persoană îți spune adevărul sau nu? Mimica și gesturile persoanei te vor ajuta să detrrmini, dacă poți avea încredere în acest om.

Privește atent comportamentul persoanei. Un om cinstit și sincer, care nu are nimic de ascuns, nu va fi nervos fără niciun motiv atunci când va vorbi cu tine. Așadar, dacă observi o excitare nejustificată, poți presupune, că interlocutorul tău nu este sincer cu tine. Poți trage atenție la tonul și la volumul vocii. Dacă el spune adevărul, vorbirea lui este plină cu diferite intonații. Înșelătorii vorbesc cu o voce monotonă și nu pun accente. Dacă persoana, răspunzând la întrebarea ta, încearcă să te înșele, el întârzie cu răspunsul, face pauze între cuvinte și le întinde. În cazul în care această persoană începe să caute scuze încă înainte de începutul conversației, acesta este deja un motiv serios pentru apariția unor îndoieli în ceea ce privește sinceritatea interlocutorului tău.

Acordă o mare atenție la ochii interlocutorului în timpul conversației. Dacă el își întoarce ochii spre stânga, iar apoi își ridică privirea în sus, poți trage concluzia, că această persoană te amăgește. În cazul în care persoana privește mai întâi în sus, iar apoi spre dreapta, asta indică faptul, că persoana din fața ta într-adevăr încearcă să-și amintească fapte reale pentru a-ți spune adevărul. Trebuie să ții cont de faptul, că înșelătorul te poate privi direct în ochi. Însă și aici este un semn, care îți poate spune despre înșelăciunea lui – el clipește des din ochi. Un astfel de semn este și gestul, când persoana își atinge vârful nasului cu mâna – în acest caz poți fi sigură, că te amăgește. Acest lucru se datorează faptului că atunci când un om încearcă să-l amăgească pe altul, în organismul lui au loc niște reacții chimice, care, ulterior, irită mucoasa. În afară de aceasta, frecarea ochilor sau atingerea lobului urechii, de asemenea, vorbește despre intenția de a te induce în eroare. Dacă persoana, cu care tu discuți se scarpină în zona gâtului sau își atinge gura cu degetele, asta, de asemenea, poate fi un indiciu al unei minciuni.

Dacă ai îndoieli cu privire la sinceritatea interlocutorului, pur și simplu privește cu atenție comportamentul lui și acordă atenție la mimică și gesturi. Abilitatea de a înțelege un om este foarte utilă în rezolvarea problemelor de afaceri și, de asemenea, te va ajuta să eviți greșelile în alegerea unui partener de afaceri sau în viața ta personală.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.