Cum rezolvi conflictul într-o relație și să te bucuri de viață

cum rezolvi conflictul intr o relatie si sa te bucuri de viata e

Certurile sunt o latură inevitabilă în orice relație pe termen lung. Dar este posibil să trăieșticu ele și să menții o relație fericită. Principalul lucru este să știi, cum să rezolvi corect conflictele.

Ambii parteneri trebuie să-și asume responsabilitatea pentru relații

Dacă la fiecare ceartă îți scoți responsabilitatea de pe tine, atunci asta înseamnă, că dai vina pe partenerul tău. De fapt, tu de parcă spui: „Problema este întotdeauna în tine“. Aceasta exacerbează doar conflictul, deoarece comunicarea se oprește complet.

Asumă-ți responsabilitatea pentru acțiunile tale. Lucrați împreună asupra problemelor voastre. Acuzațiile sunt doar o scuză, care nu ajută să ieșiți din această situație dificilă, în care vă aflați.

Nu evita problemele cu partenerul tău

cum rezolvi conflictul intr o relatie si sa te bucuri de viataDe multe ori noi dorim să evităm o confruntare, așa că ignorăm problema. În astfel de cazuri, nu trebuie să ne gândim doar la noi și că nu suntem gata să facem față situației. Este important să ne amintim și de lucrurile necesare pentru dezvoltarea unei relații sănătoase. Evitând problema, noi doar complicăm situația.

Pentru a rezolva mai ușor conflictele, în timpul certurilor încearcă să eviți cuvântele „tu“, mai bine spune „eu“. Astfel îți va fi mai ușor să-ți exprimi sentimentele tale și mai dificil de a răni din neatenție partenerul. Spune: „Eu nu înțeleg,“ mai degrabă decât „Tu nu ești drept“; „De multe ori mă simt…“ mai degrabă decât „Tu întotdeauna…“.

Nu vă criticați reciproc în timpul certurilor

Cu toții avem în relații dezacorduri și certuri – se întâmplă de toate. Aceasta este o reacție firească la acțiunile și soluțiile partenerului tău. Dar când disputele și certurile se transformă într-un atac din partea partenerului, nu doar critica a comportamentului celuilalt, acesta prevestește probleme mai serioase. Trebuie să te gândești ce spui: „Nu m-a sunat, deși a promis, nu pentru că au uitat, ci pentru că este o persoană oribilă“.

Chiar și în mijlocul unei dispute înfocate, atunci când este dificil să gândești clar, încearcă să respiri adânc și să-ți amintești, că cealaltă jumătate a ta este, de fapt, de partea ta, este persoana ta dragă. Susțineți-vă întotdeauna reciproc, chiar dacă aveți opinii diferite în ceea ce privește un lucru sau altul.

Nu-ți descărca furia si depresia pe omul drag. Concentrează-te pe obiectul disputei și să încercați să ajungeți la un compromis.

Comunică cu partenerul tău, discutați despre dezacordurile în relația voastră

cum rezolvi conflictul intr o relatie si sa te bucuri de viataNu te aștepta, că partenerul tau îți va citi gândurile, ci împărtășește-le cu el. Cu cât mai des taci, cu atât mai mare este riscul de neînțelegeri și certuri. Cele mai multe dintre problemele din relații încep din cauza lipsei de comunicare.

Ascultă-ți partenerul nu numai pentru a-i spune ceva ca răspuns, dar pentru a-l înțelege cu adevărat. Nu-l judeca, încearcă să te uiți la situație cu ochii partenerului tău. Principalul lucru este să vă păstrați respectul unul față de celălalt.

În timpul comunicării întoarce-te cu fața la partenerul tău, stabilește contactul vizual, pune telefonul deoparte și nu fi distras de alte lucruri. Acest lucru va demonstra că dorești cu adevărat să auzi punctul lui de vedere și să rezolvați problema împreună.

Loading...

Permite-i partenerului să-și păstreze demnitatea după o ceartă

Nu lua totul apropae de inimă, noi cu toții suntem câteodată frustrați sau furioși după o zi grea de muncă. Încearcă să înțelegi, că partenerul tău se comportă în acest fel, pentru că în acest moment simte durere. El reacționează la propriile gânduri și sentimente, iar comportamentul său, probabil, nu are nimic de-a face cu acțiunile tale.

Chiar și atunci când adevărul este de partea ta, nu încerca să insiști asupra punctului tău de vedere în mijlocul unei dispute. Astfel tu doar doar îți vei face partenerul să-și piardă stima de sine și îl vei umili. Permiteți-vă reciproc să vă păstrați demnitatea. Calmați-vă și doar apoi reveniți la conversație.

Fii pregătit să faci sacrificii într-o relație

cum rezolvi conflictul intr o relatie si sa te bucuri de viataAdevărata iubire este atenție, disciplină, efort constant și capacitatea de a face sacrificii, chiar dacă nu sunteți de acord unul cu celălalt.

Relațiile sănătoase și fericite presupun că, uneori, trebuie să faci ceva, ce nu îți place, pentru a-i face pe placul partenerului tău, și dorința de a face astfel de sacrificii.

Acceaptă faptul, că în relația voastră vor exista întodeauna dezacorduri, lucrează asupra relațiilor!

Unele cupluri cheltuie ani la rând încercând să se convingă unul pe altul, dar uneori asta este pur și simplu imposibil. Unele dezacorduri se întâmplă din cauza diferențelor fundamentale în caractere, punctele de vedere și valori. Voi vă pierdeți doar timpul încercând să vă schimbați unul pe altul, și vă distrugeți relațiile.

Acceptați-vă unul pe altul așa cum sunteți. Dezacordurile sunt o parte inevitabilă în orice relație pe termen lung. Noi putem trăi cu aceste probleme. Și putem trăi fericit. Principalul lucru este să știm, cum să ne comportăm pentru a nu le agrava și pentru a ne simți cât mai confortabil.

Cum rezolvi tu problemele din relațiile tale?

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.