Cum ar trebui să fie un mic dejun sănătos

Cum ar trebui să fie un mic dejun sănătos e

Experții de mult timp vorbesc despre beneficiile enorme ale micului dejun pentru organism. De ce este atât de necesar și important micul dejun? Pentru că anume un mic dejun sănătos este în măsură să ne ofere energie pentru întreaga zi, precum și să asigure funcționarea bună a creierului nostru, să ridice productivitatea și starea de spirit. Cum ar trebui să fie un mic dejun sănătos? Micul dejun ar trebui să fie nutritiv, delicios și, desigur, sănătos pentru organism.

Pentru ca masa de dimineață să aducă multe beneficii, acesta trebuie să includă – terci, musli, brânză de vaci, iaurt, cașcaval și fructe. Aceste produse alimentare te vor ajuta la păstrarea energiei și vor îmbogăți organismul cu minerale și vitamine esențiale. În cazul în care brânza de vaci sau cașcavalul nu se numără printre alimentele tale preferate, le poți înlocui cu pește cu un conținut scăzut de grăsimi, carne sau ouă fierte. Aceste produse alimentare conțin aceeași cantitate de proteină, precum și produsele lactate. Dar totuși nu este de dorit să renunți complet la produsele lactate, deoarece anume chefirul, iaurtul, brânza de vaci și cașcavalul organizează funcționarea excelentă a stomacului și a intestinelor, iar pe lângă acestea mai asugură și o bună dispoziție, o stare excelentă de sănătate, precum și un ten sănătos.

Loading...
Ce alimente să alegi pentru micul dejun? Cea mai bună alegere va fi iaurtul cu un conținut scăzut de grăsimi sau alte produse lactate în combinație cu muesli și bucăți de fructe. Încearcă să experimentezi și să adăugi ingrediente noi de fiecare dată și atunci micul tău dejun zilnic îți va aduce noi senzații gustative în fiecare zi. O bună sursă de energie la începutul zilei este sucul de roșii și ou fiert, mai poți adăuga și un castravete proaspăt și un sandwich cu cașcaval. O variantă perfectp pentru micul dejun este, desigur, brânza de vaci cu fructe de padure proaspete sau fructe uscate. Din brânză de vaci mai poți face „găluște leneșe”, care sunt bune mai ales datorită faptului că se prepară foarte repede, iar gustul și valoarea nutritivă a brânzei se păstrează. În cazul în care îți poți permite să petrece mai mult timp pentru a prepara micul dejun, poți găti clătite cu brânză de vaci. De asemenea, foarte bune pentru micul dejun sunt ouăle cu șuncă, roșii, verdeață proaspătă și piper proaspăt măcinat.

Este foarte important pentru a începe ziua cu un obicei excelent – să iei un mic dejun complet și sănătos. Ai nevoie doar să încerci să nu renunți la micul dejun cel puțin pentru câteva săptămâni și nu vei mai renunța niciodată la un astfel de început plăcut și sănătos al zilei.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.