Cu ce diferă bărbații de femei 

cu ce difera barbatii de femei

Masculin și feminin – cei doi poli, între care trăim noi, oameni concreți. Este puțin probabil, că cineva dintre bărbați întruchipează în sine totalul Masculin. Și ce femeie este numai și pe deplin Femeie? Fiecare om combină în sine ambele calități, atât Masculine, cât și Feminine.

Diferența în psihologia unor doi bărbați poate fi mai mare, decât diferența dintre un bărbat și o femeie. Acest lucru este adevărat, dar orice manager știe, că un colectiv de bărbați este diferit de cel de femei, că numai un bărbat poate lucra în calitate de mecanic, iar la poziția de casier cel mai bine se potrivesc femeile. Există stiluri masculine și feminine de rezolvare a problemelor și de abordare a unor situații, există stil masculin și feminin de educație a copiilor, există distracții masculine și feminine. Noi suntem diferiți.

De obicei, voința este mai dezvoltată la bărbați decât la femei. Femeile sunt adesea mai emoționale, iar bărbații au o voință mai puternică. Există o tendință de reducere a acestei diferențe dintre femei și bărbați, precum și datorită faptului că femeile au o voință din ce în ce mai puternică, și într-o măsură mai mare datorită feminizării bărbaților.

Loading...

Bărbații, mai mult decât femeile, sunt independenți de mediul extern, mai deseori experimentează emoția de vinovăție, nu de rușine, și sunt mai predispuși la tulburarea obsesiv-compulsivă și paranoie. Femeile, spre deosebire de bărbați, mai deseori experimentează emoția de rușine și de aceea sunt mai predispuse la depresie și isterie. Femeile sunt mai dependente de mediul extern, decât bărbații.

Comparativ cu bărbații, femeile mai des au o joasă stimă de sine, sunt mai puțin dominante, sunt mai sensibile, mai puțin încrezătoare, mai puțin practice, suferă mai des de anxietate, sunt mai conservatoare, au un autocontrol scăzut, se încordează și își fac griji mai des.

cu ce difera barbatii de femei  e

Femeile sunt mai rezistente la stres decât bărbații, ies mai repede din stările de depresie și supraviețuiesc mai ușor despărțirile în relațiile de dragoste (deși se pare că de multe ori se întâmplă invers). Atunci când crește tensiunea în cuplu, când există amenințarea de despărțire sau când s-au despărțit deja, femeile se comportă mai demonstrativ.

Ele se văicăresc atunci când bărbații sunt tăcuți. Plâng, când bărbații se prefac că totul este normal. Femeile mai des decât bărbații amenințează cu suicidul și mai deseori merg la sinucidere demonstrativă, în timp ce procentul suicidelor finale este semnificativ mai mare anume la bărbați.

Există mai multe cercetări, care fixează unele sau alte caracteristici ale bărbaților și femeilor în societatea modernă, dar enumerarea nesistematică a anumitor caracteristici, care sunt mai inerente bărbaților sau femeilor, contribuie într-o măsură foarte mică la înțelegerea caracteristicilor esențiale ale masculinității și feminității. Trecând de la o enumerare întâmplătoare a caracteristicilor individuale la o descriere conceptuală a principalelor diferențe între bărbați și femei, putem evidenția următoarele poziții.

Lumea bărbaților este o lume exterioară, obiectivă. Un bărbat se poate descurca bine în relații, dar inițial, în esența sa naturală, sarcina bărbatului – de a crea lucruri, de a repara obiecte, de a se descurca în lucruri, etc. În centrul atenției bărbatului este lumea exterioară. Atenția bărbaților este întotdeauna în afară și este în căutarea a ceea, ce ar putea deveni a lui, după ce urmează acțiunea de captare/cucerire.

În centrul atenției femeii este ea însăși. Sarcina femeilor este de a atrage atenția altora asupra ei, iar atenția sa, șa fel, este întotdeauna îndrepatată spre propria persoană, ea va face totul să fie atractivă, pentru a fi în centrul atenției.

cu ce difera barbatii de femei  eLumea femeilor este lumea sentimentelor și a relațiilor umane. O femeie se poate orienta perfect în lumea naturală, dar elementul ei natural feminin – nu este lumea obiectelor, ci a relațiilor. Sarcina femeii este de a crea relații, de a construi relații, de a gestiona relațiile. La bărbați – valorile instrumentale și dorința de a obține un rezultat obiectiv, la femei – valori expresive, dorința și aspirația la armonie emoțională. Femeile iubesc să inventeze modalități de a diversifica relațiile .

Bărbatul preferă să acționeze, în timp ce femeia trăiește cu ceva interior, cu sentimentele ei. Bărbatul – este extern, este acțiune, este comportament. Bărbatul, ca la fel ca și femeia, are sentimente, emoții și griji, dar pentru el asta sau nu este important, sau acestea sunt percepute ca un fel de circumstanțe străine. Iar pentru femei anume sentimentul, emoția și întregul interior reprezintă cel mai important și cel mai prezent.

În cea mai mare parte femeile tind să creadă mai mult în miracole, decât bărbații.

cu ce difera barbatii de femei  eÎn funcție de motive și starea de spirit, bărbatul este curaj, calm, încredere, curiozitate, interes și tendință spre dezvoltare. Femeile – sunt frici, anxietate, griji, temeri și preocupare de propria securitate. Strategia bărbaților – de a merge mai departe, de a căuta ceva nou, de a fi un cercetaș, de a se dezvolta, dorința de a fi primul, de a câștiga! Strategia femeilor este conservatoare – pentru ea este important să păstreze ceea ce are deja la dispoziție, ea ar prefera să fie nu prima, ci în spatele primului (sau alături de el). Bărbatul este interesat în achiziționarea a ceva nou, în timă ce femeia are frica de a pierde ceea ce are.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.