Corp frumos – foarte ușor!

corp frumos foarte usor

Până în ziua de astăzi încă mai este popular stereotipul, că femeile nu au nevoie de antrenamentele de forță, iar bărbații trebuie numaidecât să fie puternici și musculoși. Dar, pentru a avea un corp frumos, este necesar să incluzi diferite tipuri de exerciții în programul tău de antrenament.

Când un bărbat merge pentru prima dată la sala de forță, el va alege, cel mai probabil, antrenamentele cu greutăți, pentru că bărrbatul trebuie să fie puternic. Atunci când o femeie vizitează pentru prima oară sala, ea se gândește la aerobic, pentru că femeia trebuie să fie grațioasă. Dar există un alt motiv, pentru care mulți bărbați își dezvoltă puterea, iar femeile flexibilitatea.

Bărbații – flexibilitatea, femeile – forța. Există oare vreun sens în astfel de antrenamente?

corp frumos foarte usor

Totul este simplu: noi mergem pe calea de rezistență minimă și ne ocupăm cu ceea, ce putem face mai bine. Acest lucru este normal. Deosebirea dintre sportul de amatori și cel profesionist constă în obținerea plăcerii și însănătoșirea organismului, mai degrabă decât în depășirea propriilor puteri prin durere. Dar totuși este necesar să-ți lucrezi tot corpul.

Dezvoltarea flexibilității pentru bărbați în cursul antrenamentului pentru un corp frumos

corp frumos foarte usorCând un bărbat apare în sală, el alocă nu mai mult de cinci minute pentru încălzire. Și asta nu-i prea bine.

Înainte de antrenament este necesar să te încălzești cel puțin timp de 10-15 minute, până la prima sudoare, ca să spunem așa.

Întinderea dinamică (stretching-ul) trebuie să fie efectuată la începutul antrenamentului, iar cea statică – la sfârșitul lui. Sunt niște „maxime scrise”, pe care, din păcate, nu toți și le amintesc și puțini le realizează.

Se crede că culturistul este un munte greoi de mușchi. Acest stereotip are o justificare. În timpul antrenamentelor intensive și grele, mușchii care se contractă permanent devin mai groși și mai scurți. Profesioniștii știu acest lucru, astfel încât acordă o atenție deosebită dezvoltării flexibilității, fără a se limita numai la intinderea mușchilor după antrenament. Un exemplu bine-cunoscut – Mr. Olympia (de 8 ori), Ronald Dean Coleman, care poate face șpagatul.

Stretching-ul, yoga și alte tehnici pentru a crește flexibilitatea mușchilor și articulațiilor, reduc riscul de leziuni, îmbunătățesc postura și mobilitatea, și au un efect pozitiv asupra creșterii puterilor.

Chiar dacă nu faci exerciții cu greutăți mari, exercițiile de flexibilitate pot preveni leziunile, care pot fi obținute în situațiile de zi cu zi, de exemplu, atunci când aluneci.

Loading...

Exercițiile de forță pentru femei îți asigură un corp frumos!

corp frumos foarte usorCred că mejoritatea știu sau chiar cred în stereotipul popular, că femeile nu au nevoie de antrenamente de forță. Există mai multe argumente: ridicarea greutăților pot duce la complicații în timpul nașterii, femeia își pierde feminitatea ei, etc.

Datorită caracteristicilor fiziologice, corpul feminin nu este înclinat spre creșterea masei musculare. În medie, organismul femeilor conține mai multă grăsime, decât al bărbaților. Prin urmare, pentru a crește masa musculara, femeia trebuie să depună mai mult efort, decât bărbații.

Din cauza cantității mai mici de testosteron în organism și datorită metabolismului mai lent, corpul feminin are tendința de a stoca energie sub forma de grăsime, și nu să o ardă. Masa țesutului muscular crește încet, așa că opinia, precum că femeia se va transforma într-un munte de mușchi fără utilizarea medicamentelor hormonale, este greșită.

Dar, pe de altă parte, hormonul feminin estrogenul ajută mușchii să se recupereze mai repede și previne pierderea masei musculare. Estrogenul, de asemenea, luptă cu hormonul cortizol, care distruge proteinele la femei, la fel cum testosteronul îl distruge la bărbați.

Cum să atingi greutatea ideală în timpul antrenamentelor

corp frumos foarte usorDatorită raportului diferit a masei musculare la greutatea corporală la bărbați și femei, este puțin probabil ca o femeie să-și lucreze mușchii atât de mult, încât corpul să obțină o formă de V. Elena Abba, un fitness-model american renumit, dovedește aceasta pe propriul său exemplu.

Antrenamentele de forță nu vor transforma o femeie într-un bărbat. Relieful corpurilor frumoselor din bodyfitness este rezultatul unei pregătiri speciale și a uscării organismului înainte de conscursuri. După ce concursurile iau sfârșit, chiar și la femeile profesionale, formele unghiulare ascuțite obțin repede înapoi rotunjimea feminină.

Antrenamentele de forță asigura o structură mai armonioasă a corpului, întăresc mușchii corpului, previn curbarea coloanei vertebrale și ajută la dezvoltarea rezistenței organismului necesară pentru toate tipurile de antrenamente.

De asemenea, este foarte important să ai un regim alimentar echilibrat. Iar specialiștii ne recomandă să acordăm o atenție deosebită micului dejun. 

Și tu, acorzi o atenție suficientă exercițiilor de flexibilitate și de forță în timpul antrenamentului?

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.