CONFLICTE LA LOCUL DE MUNCĂ: 5 REGULI DE A REZOLVA SITUAȚIILE LITIGIOASE

conflicte la locul de munca  reguli de a rezolva situatiile litigioase

În celebra lucrare a lui Darwin supravețuiește cel mai puternic. La locul tău de muncă —  de asemenea. Vrei să te ridici pe treptele  carierei — luptă și reflectă atacurile! Dar, cu atenție, în mod deliberat, fără pumni. Urmează aceste reguli. Și rezolvă conflictele la locul de munca rapid și fără durere.

Pentru a rezolva conflictul la locul de muncă, nu te certa prin e-mail

Este foarte tentant — să îi scrii o scrisoare peiorativă leneșului, care strică totul și îți stă în cale. Dar: profesioniști spun că aceste probleme nu se rezolvă pe e-mail. Cităm profesorul Wharton School of Business Richard Schell: „Este extrem de dificil de a transmite exact emoțiile și a convinge interlocutorul, dacă el nu te vede, ci vede doar literele și cuvintele — în care el este liber să investească orice intonație, pe care el și-o imaginează.“

Pentru a rezolva conflictul la locul de muncă avertizează adversarul despre conversație

Pe de altă parte, să îl ei prin surprindere, pentru a găsi cu el o relație față în față, —  de asemenea, nu este o opțiune. În secolul XIX nimeni nu era împușcat fără avertisment: erau chemați la duel. Așa că și tu arată generozitate, și  avertizează, „Ascultă trebuie să discutăm, despre unele probleme ce țin de lucru.“ Ești deacord să discutăm și  să rezolvăm problema? Dacă îl ataci pe adversar dintr-o dată, el nu va reuși  să pregătească contra-argumente și din cauza confuziei va începe să fie nepoliticos. Și un alt sfat: nu trebuie să îl chemi la o întîlnire formală  —  astfel doar vei  provoca adversarul și îl forțezi să vină absolut  pregătit. Acționează mai moale.

Loading...

Clarificați situația la prînz – conflictul va fi soluționat

Împărțirea mîncării împreună  —  un simbol străvechi a unui armistițiu. Deci, masa de prînz pe un teritoriu neutru, probabil, cel mai bun timp și loc pentru a discuta despre neînțelegerea apărută. Invitați adversarul să mănînce. Dacă va fi de acord — bine. Veți avea  timp să discutați, să asculți, să vorbești, să înțelelegi și — dacă vei dori — să accepți punctul său de vedere.

Rezolvă conflictul la locul de muncă – intră în situație

Niciodată nu va fi în plus să intri în situația adversarului. Și nu doar să încerci să îți explici în sine , de ce el astfel procedează, dar și să spui cu voce tare: „Eu înțeleg că din punctul tău de vedere, totul arată probabil că …“ Oamenilor le place atunci cînd îi înțelegi. Să spunem că: esența conflictului este că interlocutorul se simte pe nedrept ocolit în unele momente la locul de muncă. Dă-i speranță: „Vasile, dacă tu îți faci griji din cauza  că ideea ta este realizată fără participarea ta, așa și spune. La urma urmei, asta e problema? ”

Regula de aur: Gîndește-te nu numai la tine

Să începi un conflict cu un coleg are sens dacă știi că de partea ta sunt interesele companiei, a șefului  a colegilor. Cu acest sprijin obligatoriu vei cîștiga. Dar dacă îți aperi un beneficiu nesemnificativ —  retrage-te.Desigur, dacă vei inventa, cum să întorci întrebarea, astfel încît toată lumea să înțeleagă că — adevărul tău va fi benefic pentru toți. De exemplu, dacă proiectul propus de tine doresc să îl dea la o altă persoană, explică: că tu ai găsit acest client, deci el se va simți mai confortabil cu tine; Trebuie să te lase la acest proiect, ca să nu pierdeți clientul. Și în orice caz, nu face gălăgie și nu insulta adversarii: la nimeni nu place scandaliștii, indiferent dacă aceștia sunt chiar de trei ori adevărați.

Cum te de obicei faci față unui conflict la locul de muncă?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.