Cinci concepții greșite despre vin, pe care demult ar trebuie să le uiți

cinci conceptii gresite despre vin pe care demult ar trebuie sa le uiti e

Articolul nostru te v-a ajuta să scapi de stereotipurile cu privire la această băutură.

Este important ce plută este folosită la sticla de vin

Pluta poate fi clasică din lemn sau spirală din plastic – acest detaliu nu este suficient pentru a trage o concluzie cu privire la calitatea vinului achiziționat. 

cinci conceptii gresite despre vin pe care demult ar trebuie sa le uiti

 Cît mai vechi este vinul, cu atât mai bine

Nu toate vinurile se ameliorează cu trecerea timpului. Vinurile care sunt accesibile pentru o persoană cu venituri medii, experții recomandă de băut acest vin în primii ani de viață a acestuia.

 Vinul roșu este mai interesant decît vinul alb

Culoarea și caracterul vinului – nu sunt sinonime. Nu uita că gustul și aroma depind de mai mulți factori, nu numai de calitatea strugurilor.

Loading...

 Vinul roșu iubește mai mult la cald, iar cel alb la rece

cinci conceptii gresite despre vin pe care demult ar trebuie sa le uitiDe fapt, temperatura optimă pentru a servi vinul alb este – 10-12 grade (nu uita la timp să scoți  sticla din frigider!) Iar acel roșu – 16-18 de grade (este un pic mai rece decât temperatura camerei).

 Pentru carne și pește se servesc  vinuri de culori de diferite

 Experții recomandă să vă  orientați la culoarea bucatelor  sau a sosului  (pentru bucatele roșii – vin roșu, pentru  albe  – vin  alb), dar nu la felul de carne.

P.S. Combinația de vin cu un desert sau cu  fructe, mulți le consideră de succes. Dar, de fapt, și desertul își schimbă gustul din cauza vinului ,  precum și percepția vinului este afectată de desert. Este mai bine să beți vin cu o masă normală.

 

Ce vin preferi tu?

Loading ... Loading ...

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.