Cele mai uimitoare dulciuri din lume

cele mai uimitoare dulciuri din lume
Bucătarii adevărați nu încetează niciodată să uimească clienții fideli din restaurantele sale cu o servire rafinată a bucatelor, cu prezentarea lor. Rezultatele acestor experimente vor uimi pe oricine!

Tehnologia de gastronomie moleculară se încadrează în mod activ într-un restaurant din Manila (Filipine). Aici, turiștii se pot bucura de un fel de înghețată, pentru prepararea căreia se folosește azotul lichid. Denumirea acesteia este «Nitro». Rețeta de preparare este destul de simplă. Bucătarii folosesc smântână, care este înghețată în fața vizitatorului cu ajutorul azotului lichid. Gustul acestei înghețate poate fi practic oricare dorești.

Dacă vei avea ocazia să vizitezi orașul Chicago, intră numaidecât în restaurantul «Alinea». Aici se prepară Pinata din ciocolată neagră. Dar totul nu este atât de simplu! Pe masă, chiar în fața ochilor tăi, chelnerii vor desena niște ornamente uimitoare cu sirop de afine și cu un sos gălbui. Acest proces se încheie cu aceea, că chelnerii sparg niște mingi uriașe, care au fost făcute din ciocolată topită. În interiorul acestor mingi poți găsi pâine dulce uscată, vată de zahăr, înghețată și alte lucruri gustoase.

În anul 2009, un actor de comedie american a propus o rețetă a unui tort foarte delicios, cu denumirea «Cherpumple». El a unit împreună placinta clasică de dovleac, de vișine și mere.

În hotelurile din Istanbul oaspeților li se propune să încerce un tort de aur al sultanului. Aceasta se prepară exact timp de 72 de ore. Pe deasupra acestei capodopere culinare se presară trufe negre și fulgi de aur. Un ingredient special – o vanilie polineziană foarte rară. Torul este servit oaspeților într-o cutie făcută din argint.

Loading...
În Scoția poți încerca niște bomboane foarte delicioase, care sunt prăjite. Aceasta este o delicatesă populară, care se vinde în multe fast-food-uri.

„Mic dejun englezesc” – este denumirea unui desert delicios irlandez, care constă din biscuit, unt de arahide, ciocolată albă, umplutură de căpșuni și portocale. Sună gustos, nu-i așa?

În America Latină oamenii iubesc să prepare un tort unic, numit „tres leches” (trei-lapte). Pentru a crea acest tort, culinarii folosesc lapte condensat, scorțișoară, ardei iute, nuci de arahide prăjite, budinca.

Un desert tradițional în Turcia se numește «Tavuk Göğsü». Ingredientul principal este pieptul de pui. Ciudat, nu? Acest piept de pui se usucă, apoi se amestecă cu lapte, orez, aici se adaugă zahăr, făină și ulei. Pe deasupra se presară ceva, așa, de frumusețe.

Acum, că v-am făcut poftă, mergeți și preparați ceva din lista asta și, poftă bună!

De obicei, la dulce se servește ceai, cafea sau alcool. Privind asortimentul de alcool cunoscut, se găsește în articolul nostru

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.