Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă vei renunța la alcool timp de o lună

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă vei renunța la alcool timp de o lună

Noi, pe blog-ul nostru, iubim să petrecem diverse experimente de frumusețe și să trecem prin noi încercări. După ce am citit despre ceea, ce se poate întâmpla, dacă renunți complet la alcool timp de o lună, noi vă recomandăm și vouă să vă decideți la așa challenge!

Deci, ce se întâmplă cu organismul tău, dacă nu mai bei alcool timp de o lună:

Calitatea somnului tău se va îmbunătăți

În timp ce un pahar mic de vin te poate ajuta să adormi mai repede și mai ușor, majoritatea oamenilor se plâng cu privire la un somn agitat, întrerupt și trezire mai devreme, dacă exgerează puțin cu alcoolul seara înainte de a merge la culcare. Motivul acestor probleme constă în faptul că alcoolul sporește modelele undelor alfa în timpul somnului, ceea ce încurcă la restabilirea completă a creierului și te face să te trezești în mijlocul nopții. Din același motiv, dimineața, ca regulă, te simți fără puteri, epuizată și nu mai vrei nimic.

Vei pierde în greutate

Faptul că alcoolul conține o mulțime de calorii și zahăr, nu mai este demult un secret pentru nimeni (o singură „Margarita”, de exemplu, conține aproximativ 150 de kcal). Dar știai tu, că un singur gram de alcool conține mai multe calorii, decât orice proteine și glucide? Sau faptul că prin renunțarea la alcool, vei putea reduce procentul de grăsime în ficat, nivelul de colesterol și de zahăr din sânge și datorită acestor procese se va îmbunătăți semnificativ metabolismul.

Loading...
Vei deveni mai energic

Câteva pahare de vin, luate într-o companie bună, te înveselește și îți aduce relaxare, dar alcoolul în sine este un depresant – astfel încât, după această excitare, în mod inevitabil, vor veni oboseala și tristețea. Atunci când bei, tu stimulezi astfel producția de hormonii de stres în organism. Scoate-l afară din viața ta, cel puțin pentru o lună, și vei observa, că vei deveni mai plină de viață, veselă și motivată de a te ocupa de acele lucruri, care te fac fericită pe termen lung.

Puterea voinţei tale va deveni mai puternică

După o victorie urmează alta și, imediat ce vei exclude alcoolul din regimul tău alimentar, alte probleme, care abia ieri păreau a fi greu de rezolvat, acum pot fi depășite și învinse mult mai ușor și mai rapid. Astfel, îți va fi mai ușor să urmezi o cură de slăbire sau, de exemplu, să începi în cele din urmă să faci sport fără mari probleme cu motivația și eșecurile.

Pielea ta va arăta cu mult mai bine

Alcoolul deshidratează foarte mult organismul, reducând producția de hormoni diuretici, care reglează procesele de eliminare și de retenție a apei în țesuturi. Iar atunci când organismul este deshidratat, culoarea pielii de pe față devine gri și obosită. Oprește-te de băut alcool și te vei bucura de reflexia ta în oglindă – pielea va deveni mai elastică, radiantă și hidratată.

 

Tu îți poți pierde prietenii

Mai exact, prietenele, cu care tu de obicei ”răsturnai” un pahar, al doilea și al treilea. Ceea ce vă lega, adică alcoolul, nu mai există în viața ta și acum, este probabil, că nu vă mai fi interesant una cu cealaltă.

Vei economisi bani

Un cocktail într-un bar nu costă chiar atât de puțin, dar cine, de fapt, se oprește la un singur pahar?

Urrmăriți în articolul nostru, ce schimbări importante se pot face pentru îmbunătățirea vieții

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.