Ce-i lipsește organismului tău?

Ce i lipsește organismului tău

Cum crezi, de ce femeile gravide manifestă dependențe agresive pronunțate? Pur și simplu femeile însărcinate au o nevoie crescută de vitamine și minerale. În mod similar, o persoană obișnuită poate începe să simtă o dorință puternică de a mânca vreun produs. Astfel, organismul semnalează lipsa de nutrienți. O altă întrebare este că, uneori, dorința nu corespunde cu o alimentație sănătoasă. Poți să simți o dorințăacută de dulce, picant, gras …. Ce se poate face într-o astfel de situație? Poți înlocui produsele dăunătoare cu o alternativă sănătoasă! Dar, mai întâi, trebuie să înțelegi, ce exact îi lipsește organismului epuizat. Și ce vrei tu?

1.Gras

S-ar părea, că răspunsul este banal – dacă dorești alimente grase, atunci înseamnă, că organismul dă semnal despre lipsa de grăsime. De fapt, trebuie doar să umpli stocurile de calciu. Nu este obligatoriu să mănânci multă carne la grătar, spunând astfel conștient la revedere unei figuri frumoase și suple. Trece la felurile de mâncare din leguminoase, brânzeturi tari și susan. Un regim alimentar atât de sănătos te poate ajuta la menținerea sănătății normale și de a reduce pofta de alimente grase.

2.Dulce

În cazul dulciurilor situația este mult mai simplă. Dorința de a mânca un kilogram de prăjituri și de a lua o gustare după masa de prânz cu niște dulciuri spune despre lipsa de glucoză. Da, zahărul este numit moartea albă, dar fără ceva bunișor organismul pierde vitalitatea și nu mai are atâta energie, de cât are nevoie el. Cu toate acestea, produsele de patiserie dulci nu sunt cea mai bună variantă pentru fanii unei alimentații sănătoase. Dacă dorești să te alinți cu un desert delicios, introduce în regimul tău alimentar zilnic puțină miere, câteva fructe și fructe de pădure.

3.Afumate

Medicii ne repetă în mod constant despre efectele negative ale colesterolului asupra sănătății și ne recomandă să renunțăm la consumul produselor, care conțin această substanță. Pe de altă parte, acest element, numai în cantități mici, totuși trebuie să pătrundă în sânge. Trebuie să ai în vedere, că dacă iei o gustare cu cârnați afumați, vei obține o doză foarte mare de colesterol și niciun beneficiu. Este mai bine să înlocuiești junk food cu feluri de mâncare din pește roșu. Îți va fi de folos,de asemenea, să incluzi în alimentația ta avocado și sparanghel.

4.Acru

Foarte frecvent, pofta de alimente acre se manifestă în perioada de iarnă-primăvară. Ea indică necesitatea organismului de vitamina C. Cel mai simplu mod de a potoli setea gastronomică – trece la fructe acre. Mănâncă mai multe lămâi, kiwi, portocale și căpșuni. Dacă vorbim de legume, alegerea perfectă ar fi varza de bruxelles.

5.Pâine

Chiar și ce mai înfocați fani ai stilului sănătos de viață, care au renunțat complet la pâine, uneori, au o dorință să mănânce vreo chiflă. Nu avem nimic contra, pâinea este chiar folositoare pentru organism, dacă este consumată în cantități mici, dar nu trebuie să exagerezi. Dorința bruscă de produse făinoase este un semnal de lipsă de azot în sânge și în țesuturi. În loc să-ți umpli stocurile cu acest element, riscând astfel cu silueta, alege o variantă mai sigură. Începe să consumi în abundență alimente bogate în proteine (carne, pește, produse lactate). De asemenea, pentru consumul zilnic se potrivesc nucile și mazărea.

6.Ciocolată

O ciocolată dulce și delicioasă este capabilă să-ți ridice dispoziția datorită stimulării producerii de endorfine. Pe de altă parte, ciocolata ține de alimentele alergene, așa că trebuie să fii foarte atent, când decizi să te alinți cu o ciocolată. Încă un minus este că acest desert este un inamic strașnic al siluetei frumoase. Este mult mai rezonabil să înlocuiești produsul dulce cu un produs alimentar mai sănătos. Dacă dorești foarte mult ciocolată, este foarte probabil, că se termină rezervele de magneziu ale organismului tău. Îți vor ajuta să rezolvi această problemă fasolea verde, mazărea, nucile și fructele.

Fiți sănătoase și frumoase!

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.