Care sunt cele mai depresive profesii

Care sunt cele mai depresive profesii

În lume există o mulțime de profesii diferite, printre care fiecare își poate găsi o ocupație, care se potrivește cu interesele sale, cu temperamentul său și alți indicatori. Dar este foarte important să se acorde atenție faptului, că unele profesii sunt potrivite numai pentru persoanele, care au un nivel ridicat de rezistență la stres. Lista profesiilor, care duc la depresie, nu include profesii rare și unice, cum ar fi, de exemplu, dresorii de tigri sau cei, care curăță piscina plină de rechini. Stresul este întâlnit frecvent la persoanele, care lucrează în domeniul social, și care sunt nevoite să comunice în mod constant cu oameni. Lucrătorii acestor profesii sunt forțați pur și simplu să-și suprime emoțiile în interiorul său, în scopul de a rămâne la locul de muncă și de a continua mai departe să câștige bani.

Care profesii sunt cele mai depresive? Oamenii de știință din SUA, pe baza multor studii efectuate de ei, au alcătuit un rating de profesii, care contribuie la dezvoltarea diferitelor boli mentale. Experții au întocmit o listă a acestor profesii, care, mai mult decât orice altă profesie, cauzează tulburări psihologice, în special, depresia.

Loading...
Pe primul loc în lista de profesii se află domeniul de activitate pentru îngrijirea persoanelor bolnave și a persoanelor în vârstă, precum și bonele, care au grijă de copii. Pe locul al doilea în această listă sunt angajații de cafenele, restaurante și cantine, sau mai degrabă chelnerii, personalul de bucătărie și bucătarii, barmanii. Pe al treilea loc sunt profesiile din domeniul social și al medicinii. Iar pe locul al patrulea se află inginerii, oameni de știință și arhitecții.

Sondajul sociologic a arătat, că aproximativ 7% dintre persoanele care lucrează, uneori, pe parcursul anului experimentează depresie, care poate dura mai mult de două săptămâni, iar printre șomeri, aproximativ 13% dintre oameni suferă de depresie. De asemenea, în timpul studiului s-a constatat, că femeile sunt mai predispuse la depresie decât bărbații. De obicei, femeile depresive manifestă tristețe profundă, supărare, vinovăție și deznădejde, în timp ce bărbații în stare de depresie au tulburări de somn, sunt foarte obosiți și iritabili, dispare interesul pentru activitățile, care înainte îi făceau plăcere.

Așadar, dacă ai observant la tine unele dintre aceste semne, acesta este un semn clar, că a venit timpul să-ți schimbi profesia.

Reguli de comunicare cu șeful, citiți aici

Loading...

This article has 1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.