Bărbatul și femeia – armonia perfecă

barbatul si femeia armonia perfeca

Fiecare persoană vrea să fie fericită. Dar tu pesonal, ai întâlnit mulți oameni cu adevărat fericiți?

Deseori noi auzim expresii de genul: „Voi fi fericit atunci când…“:

și așa mai departe până la infinit

Omul găsește ceea ce căuta; el obține ceea, ce a vrut, și totuși nu se simte fericit.

De ce? Pentru că el nu este capabil că facă asta.

O fericire de înaltă calitate și pe termen lung – este o stare internă, și nu doar o reacție la stimuli externi.

Loading...

13 principii pentru o viață fericită

Principiul plăcerii. „Viața oferă ce-i mai bun celor, care știu să se bucure de ea“.

Principiul fericirii și a dorințelor. „Între dorința de a obține ceea ce vrei și fericire – nu există nici o legătură directă“.

Principiul așteptărilor și exprimării recunoștinței. „Orice așteptări slăbesc bucuria obținută de la viață și de la realizări, în timp ce recunoștința – o întărește“.

Principiul atenției. „Viața noastră este determinată de ceea, la ce noi acordăm atenție. Vei vedea ceea, de ce ești gata să vezi. Ceea, la ce te gândești să găsești – aia și vei găsi”.

Principiul  umorului și a autoironiei. „Umorul și autoironia – aceasta este cea mai uimitoare capacitate umană și, probabil, cel mai important aliat în arta unei vieți fericite“.

Principiul unei percepții largi și înguste . „Există două metode opuse de percepție a tuturor lucrurilor din viața noastră – „largă” și „îngustă“. Percepția largă a vieții duce la înțelepciune, armonie și succes. Iar cea îngustă – la epuizare nervoasă, stres, depresie și alte stări neplăcute”.

Principiul atitudinii. Emoțiile noastre sunt determinate de atitudinea, pe care o avem noi la tot ceea ce se întâmplă cu noi și în jurul nostru.

Principiul materializării convingerilor. „Realitatea, în care trăiește fiecare dintre noi este o consecință directă a convingerilor noastre cu privire la modul în care „trebuie”, „sunt obligat”, „posibil-interzis”, „pot-nu pot” … Există convingeri, care conduc la o viață fericită, și vice-versa”.

Principiul acceptării și nerezistenţei. „Ceea, ce tu nu accepți, de obicei are tendința de a se transforma într-o problemă. Ceea, cu ce tu lupți – luptă cu tine în răspuns, și îți ia puterile tale și energia ta”.

Principiul procesului și rezultatului. „Fericirea și toate celelalte, ce se află în viața noastră sunt un proces. A trăi pentru un rezultat înseamnă a respinge viața“.

Principiul responsabilității de propria stare. „Nu există nimic și nimeni, care ar putea influența starea ta într-un fel sau altul fără dorința ta pentru așa ceva“.

Principiul integrității. „Obținerea plăcerii de la viață – este o consecință a unei sume echilibrate de termeni interni (corp, sentimente, gânduri, spirit) și externe (relații, muncă, timp liber, autodezvoltare)“.

Principiul servirii. „Suntem fericiți în acea măsură, în care ne dedicăm propria viața pentru ceva mai mare decât noi înșine“.

Loading...

This article has 1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.