Bărbații activi și pasivi în relații

barbatii activi si pasivi in relatii

Sunt cîteva semne specifice ale unui mascul atractiv, pe care unii bărbați activi le imită cu succes, demonstrînd astfel solicitarea lor. Chiar dacă bărbatul nu este frumos și nu este bogat, el poate fi atrăgător din punct de vedere sexual dacă simte cum funcționează aceste semne. Pentru a face acest lucru, un bărbat trebuie să demonstreze femeii „începutul” său activ, să-i dovedească că este un bărbat alfa, permițînd în același timp femeii să rămînă pasivă. Și pentru aceasta, bărbații nu au nevoie de munți de „aur”, dar au nevoie de încredere exterioară și activitatea pe care o poziționează el unei femei.

Chiar și atunci cînd un băiat nu prea simpatic acționează cu încredere, dăruiește flori, dulciuri, invită la cinema, femeia se simte ca o femeie. Simte cum masculul activ „yang” face un masaj cognitiv pentru „yin” -ul ei feminin. Femeia rămîne pasivă, este întrebată, ea este influențată, este deținută.

Ce este un om puternic și un om slab

Cum a spus sociologul I. Kohn: „Bărbatul — un violonist, iar femeia — o vioară, din care, datorită talentului și abilităților sale, cu ajutorul arcușului el scoate sunete încîntătoare„. Anume aceasta face o femeie să fie feminină. Femeia este excitată de un bărbat activ, încrezut în sine, deoarece lîngă el, ea își poate permite să rămînă slabă și pasivă. În acest moment, se simte protejată și se poate deschide cu încredere în ceea ce se întîmplă.

Și cum uneori „pasivitatea” nu i se potrivește unui bărbat în ochii unei femei! Aici este simplificată polaritatea pasivității și a activității, precum și abilitatea de a apăra și nevoia de protecție: sunteți fie un apărător, fie căutați locuri în spatele scutului apărătorului.

„Picioarele” acestui fenomen cresc din copilărie. Copilul se simte protejat, „ca după un zid de piatră” alături de părinții săi. Adulții au grijă de copil, ei își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lui, îl ajută și îl învață despre viață. Maturizarea și despărțirea de această „protecție” pentru tineri nu este prea ușoară. Prin urmare, această protecție pentru copii se transformă cu ușurință în ceea ce psihologii numesc o supraprotecție o astfel de grijă care pentru un om matur devine o mare povară  o cîrjă veșnică pe o cale independentă în viață.

Ce îl face pe un bărbat să fie puternic sau slab

Fiind sub tutelă, omul este eliberat de povara responsabilității pentru acțiunile sale, nu apare nevoia să se maturizeze, iar atunci este mare ispita să rămînă o persoană infantilă, slabă și pasivă, care nu este gata să întînească și să depășească dificultățile vieții.

Mulți tineri duc nevoia de „părinți” într-o vîrstă matură. Atunci bărbatul, de exemplu, este înclinat să caute un „analog” al mamei în persoana soției sale. Iar soția poate să-și perceapă soțul ca pe un tată grijuliu, mai ales atunci cînd este o diferență semnificativă de vîrstă între ei. Într-o oarecare măsură, înlocuirea părinților pentru subordonați este șeful la lucru, un prieten mai în vîrstă, fratele – orice persoană, pe care se primește să îl împovărezi cu grija și responsabilitatea pentru viața ta.

Unele cupluri sunt destul de mulțumite de această situație, cînd bărbatul – în spatele scutului femeii. Introverții sunt predispuși mai ales la pasivitate. Lor le este mai ușor din punct de vedere psihologic să rămînă în umbră și să accepte circumstanțele cu smerenie, mai degrabă decît să ia inițiativa în mîinile lor. Aceasta — nu este o regulă, ci o regularitate.

Loading...

Bărbați în relații

Aici vreau să fac o subliniere importantă. Se poate părea că extraversiunea –  un semn al unei persoane puternice și curajoase care, după ce și-a depășit frica, a învățat să acționeze. Dar de fapt, o adevărată provocare pentru un extrovert este o scufundare solitară în lumea sa interioară, de unde el se ascunde cu sîrguință în evenimente, întîlniri, companii etc., agitație. Un extrovert se teme de singurătate la fel de mult ca și un introvert – o participare publică activă la evenimentele de masă. Un extrovert se uită în mișcarea realității fizice, pentru a nu-și simte temerile.

Un extrovert „rafinat” poate să pară activ și curajos, dar totuși să rămînă superficial în îngrijorări. Astfel un bărbat puternic se simte ca un școlar cînd vine vorba de sentimentele sale.

Un introvert poate să arate profund, grijuliu și lizibil, atunci cînd vine vorba de intuiție, creativitate, relații, exprimarea sentimentelor. Dar întîlnește adesea dificultăți în ceea ce privește acțiuni „reale”. De exemplu, să invite o fată la întîlnire pentru un introvert pasiv se poate dovedi a fi un eveniment întreg plin de emoții vii, de temeri și de așteptări. Exstrovertul la fel poate să se îngrijoreze. Dar pentru el îngrijorările sunt aproape inseparabile de acțiuni.

Aproximativ vorbind, introverții, uneori, prea își bat capul – complică lucrurile cu îngrijorările lor, dezlănțuie gîndurile și emoțiile în jurul acțiunilor simple pînă la extreme. Extroverții, din contră, la evenimente speciale au o atitudine prea simplă, acționînd ca un elefant într-un magazin de porțelan unde este necesară sensibilitatea și inteligibilitatea.

Cu toate acestea, nu fiecare bărbat pasiv în relații –  neapărat un introvert. Extroverții se simt mai încrezători în sfera de acțiune ca atare, dar pot fi timizi și să le fie teamă de pași noi în sfere înguste, concrete, încărcate emoțional, unde funcționează frica de refuz. În mod similar, nu fiecare bărbat activ în relații este neapărat un extrovert. Introverții sunt capabili să acționeze cu încredere, atunci cînd știu clar ce își doresc.

Concluzie

Și, în general, putem spune că extroverții sunt activi la nivelul evenimentului și rămîn înlănțuiți și timizi în sfera propriei lor lumi interioare. Introverții, dimpotrivă, se cunosc mult mai bine, dar sunt se orientează prost în mediul extern. Pentru maturizarea mentală, este important să fiți capabil să vă asumați responsabilitatea și să faceți cel puțin mici pași conștienți dincolo de zona de confort. Extroverții – în lumea lor interioară, introverții – în lumea exterioară.

 

Care cuplu considerați că este ideal?

Loading ... Loading ...

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.