Antistres. Cinci modalități de a te calma

antistres cinci modalitati de a te calma e

Uneori, cel mai mare efort care trebuie depus în situații aparent dificile —  să te calmezi. Ne grăbim să împărtășim cu voi modalitățile testate.

Scăpăm de stres și tensiune. Respirație profundă

Qigong-ul — nu este numai o gimnastică mai puțin traumatizantă, ci și una dintre cele mai eficiente tehnici pentru a face față stresului. Genuflexiunile nu prea adînci sunt însoțite de întinderea mîinilor și de o respirație specifică. Nu va fi dificil să înveți tehnica. Acest lucru se poate face fără pregătire în orice vîrstă și după primele antrenamente veți simți cum se îmbunătățește starea fizică și emoțională.

Exerciții principale — 18. Acestea ajută să controlezi respirația și să oprești  dialogul din interior. Dacă veți face aceste antrenamente o dată sau de două ori pe săptămînă, atunci într-o situație stresantă va fi suficient să restabiliți ritmul respirator. Și încă puteți să vă imaginați cum faceți acest exercițiu, pentru a vă recupera rapid și să văpregătiți pentru lucru.

Antrenamentul autogen pentru o dispoziție bună

Acesta este o secvență specială de exerciții cu concentrare sporită asupra senzațiilor.

În primul rînd trebuie să înțelegeți greutatea propriului corp și apoi să-ți imaginezi cum se răspîndește căldură prin el — aceasta ajută la relaxarea profundă a mușchilor și îmbunătățește circulația sîngelui.

Antrenamentul autogen poate fi practicat într-o poziție confortabilă sau culcat. Exercițiile ajută să vă relaxați complet, să scăpați de tensiunea fizică cît și de cea psihologică. Și încă acest antrenament te scapă de bolile cardiovasculare și psihosomatice cauzate de stres.

Loading...

Sunetele muzicii contribuie la reducerea stresului

Totul poate fi retrăit cu o muzică potrivită. Suntem siguri, că și tu ai melodii, pe care cînd le asculți ești gata să cucerești lumea, poți ajunge în publicitatea Bounty sau să îți amintești că viața este frumoasă. Acordă atenție playlistului tău și adaugă cîteva melodii-pastile.

Cuvintele de sprijin o condiție importantă pentru o atitudine pozitivă

Nu întotdeauna oameni de la care dorești să auzi cuvinte de susținere sunt alături de tine. Se întîmplă că nici măcar nu pot răspunde la un apel sau la un mesaj. De aceea, păstrați cîteva citate inspiraționale sau cărți care vă vor ridica dispoziția, de exemplu « Despre o viață sănătoasă și integrală» de Neil Donald Walsh. Acestea, apropo, pot fi și expresiile specifice a unor prieteni. Cu siguranță, ai astfel de expresii.

Calm, doar calm

Nu ar trebui să renunțați la regula binecunoscută „Numără pînă la 10”. Nu răspunde imediat răufăcătorului, așteaptă cîteva minute. Probabil, în acest timp veți alege cuvintele mai potrivite, sau poate, veți decide că nu este deloc necesar să îi răspundeți.

Nu te învinovăți pentru eșec. Încearcă să analizezi greșelile din alt punct de vedere. Ca și cum nu tu ai datorii, pînă peste cap. Dar altcineva le are.Tu știi exact ce trebuie el să facă în astfel de situație. Acest lucru vă va ajuta la evitarea emoțiilor inutile. Trageți concluzii și promiteți că data viitoare veți proceda altfel. Ofensa față de sine, te lasă fără puteri și nu permite să mergeți înainte.

Cum de obicei scapi de stres?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.