A merge la sala de sport sau nu? Găsești răspuns în articol 

a merge la sala de sport sau nu gasesti raspuns in articol

Locuitorul unui orașul modern, în ziua de astăzi nu are prea multe oportunități de a oferi organismului său o cantitate suficientă de activitate fizică. Desigur, acest lucru nu se referă la cei, care lucrează fizic, dar în ziua de azi există foarte puțini oameni în orașe care lucrează fizic, iar munca pe care o fac, rareori folosește toate grupele musculare, ceea ce este, de asemenea, foarte rău pentru sănătatea lor.

Pentru a rezolva această problemă, există foarte multe săli de forță sau săli de fitness, după cum acestea sunt numite de proprietarii săi. Astfel de instituții pot fi întâlnite acum la fiecare pas, practic, în orice zonă a oricărui oraș, poți găsi cu ușurință o sala de forță, și nu numai una. Probabil, există numai alternativă sălilor de fitness – alergatul în parc sau pe stadionul din apropiere, flotări, bara orizontală, situată în curtea ta, greutățile alea de fier, cu mâner, care ne-au rămas de la buneii sau tații noștri și care pot fi găsite în aproape fiecare apartament. Ce să alegi – o sală de fitness modernă sau o bară orizontală simplă? Fiecare răspunde singur pentru sine la această întrebare, nu există un răspuns universal la această întrebare. Eu singur am ajuns în această situație, în care trebuie să decid ce să aleg, de aceaa am hotărât să găsesc argumente pro și contra sălilor de fitness, pentru care trebuie să plătești. Sper că acest articol îți va ușua luarea acestei decizii.

Iată argumentele contra

a merge la sala de sport sau nu gasesti raspuns in articol

 1. Pentruvizitele la sala de fitness trebuiesăplăteștibaniși, dacă o faci cu o frecvențănormală, suma se acumuleazădestul de mare. La început, ești de acordsăplăteștiaceștibani, pentrucăînjocestesănătatea ta șicondiția ta fizică, darapoi, atuncicândapare un copilînfamilie, un credit ipotecarsaualtceva, acestarticoleste de obiceităiatînprimulrând.
 2. Sala de forțăcreeazăînbugetulfamilieiîncăaltecheltuielisuplimentare. Tucumpericelmainouși la modăachipament de sport, o geantăși o grămadă de alteaccesorii, pentru a nuarătamairăudecâtceilalțivizitatori. În special le estegreufemeilor, eletrebuiesă-șiformeze un alt „sezon“îngarderobasa.
 3. La sala de fitness trebuiesămergiînanumite ore. Pe de o parte, acestlucrueste bun, deoareceorganismulnostruiubeșteregimurile. Dar, pe de altă parte – esterău, pentrucătrebuiesausăneadaptămtoateplanurile cu acestevizite, sauvom fi nevoițisăsărimpesteantrenamente. Și din cauzăcăacesteacoatăbani (și nu puțini), dupăceveisăripestecâtevaantrenamente, veirenunțaîngenere la aceastăidee.
 4. Comunicareaestebună, dareainterferează cu antrenamentele, încazulîn care estepreaactivă, iarînsala de sport, întotdeauna se găseștecineva cu cine veidorisădiscuțiceva.
 5. Fitnessul ne jefuiește de preamulttimp, maimultdecâtartrebui, pentrucăoriaparatul de fitness esteocupat, orivorbim cu cineva, până ne schimbămhaineleșiașamaideparte.
 6. Aproapefiecarepersoană, care viziteazăsala de fitness, începesă-și compare realizările sale cu realizărilealtora. Acestlucruesterău, pentrucăîntotdeauna se vagăsivreunculturism, care teîntrece din maimultepuncte de vedere. Astfelapare o lipsă de încredereîn sine, șiapoiaceastăpersoanăpurșisimpluîșipierdeinteresulpentru sport.
 7. Practicînfiecaresală de fitness poțiachiziționaceea, ce se numește„chimie“. Este o mare tentația de aobținerezultateuimitoareîntr-un timpscurt, iaraceastătentațiecontrazicescopului, pentru care am mers la sala de sport – de a îmbunătățisănătatea.
 8. Cardio – banda de alergat, bicicletaelipticășiașamaideparte – acesteexercițiiestecelmai bine să fie efectuateînaer liber, în special înparcsaupădure, dar nu în interior. Mai ales căpentru a teantrenaînparcsauoriundeînaer liber nu trebuinicisăplătești.
 9. Riscul de apariție a unorboli – dupăoriceefortfizicintens, sistemulimunitarslăbește. Și, înacest moment tuieși din încăpereacaldăafară, undeesterece. Înacestesituațiiestefoarteușorsăteîmbolnăvești de o așaboalăpopulară cum ar fi răceala (în cel mai bun caz).
 10. La fel, numaiîninteriorulsălii de fitness. Aici, la bolileobișnuite se adaugăîncășibolilefungice, paraziții. Acoloînfiecarezivin o mulțime de oameniși nu toți au grijă de sănătatealorînmodulcorespunzător.

Entuziasmul tău a scăzut puțin după cele citite? Atunci, citește mai departe, el se va întoarce acum.

Loading...

10 argumente pro 

a merge la sala de sport sau nu gasesti raspuns in articol

 1. Vizitele la sala de fitness costăbani – iarastatedisciplinează. Când nu preavreisămergiacolo, îțiaminteștidesprefaptulcăantrenamentul a fostdejaplătitșiteforțezi, pentrucă nu preaaidorința de a cheltuibaniînvânt.
 2. Înoricesală de fitness estecelpuțin un antrenor – el tepoatecorecta, atuncicândfacicevagreșit, el îțipoatealcătui un program de training competent, tepoatesfătui, cum arfi celmai bine să-țimonitorizezirezultatele, șiîncă o mulțime de lucruri utile îțipoatespune.
 3. Antrenamentele regulate, care au locîntotdeaunaînacelașitimp – esteabordareaceamaicorectăpentruconstruireacorpuluiviselor tale și a unui organism sănătosșirezistent. Iarvizitele la sala de sport reprezintăcelmai bun mod de a teantrena conform unuiregim strict.
 4. Însala de forțăpoțigăsisportivi la felca tine. Comunicarea cu eiîțipoateadăugaentuziasm, iaratuncicândurmăreștisuccesulaltorpersoane, astatepoatestimulasălucrezimai din greuasupra ta, pentru a atingenișterezultate la fel de bunesauchiarmaibune.
 5. Înoricesală de fitness, chiardacăea nu esteceamaibunășimodernă, poțigăsi un număr mare de aparate de fitness, cu ajutorulcăroraîțipoțiîncărcatoategrupele de mușchipe care le aiînorganismultău. Cred căaiîncercatdejașiștii, căacasăestefoartedificilșiapropaeimposibilsăfacitoateastea, cepoți face însala de forță.
 6. În timp ce comunici cu alți oameni în sala de fitness, care, pe lângă altele, au mai multă experiență, poți învăța o mulțime de lucruri noi și utile, mai ales unele lucruri, pe care nu le vei găsi în cărți și în diverse video pe youtube.
 7. În multe săli de fitness, poți bea suc proaspăt stors, pe care l-ai putee face și acasă, dacă nu ai fi uneori atât de leneș. Iar acest suc din fructe sau legume proaspete este foarte sănătos pentru organism.
 8. Aparatele fitness pentru antrenamentele cardio pot fi o alternativă foarte sănătoasă și mai convenabilă decât alergatul pe străzile otrăvite cu gazele de eșapament.
 9. În sala de forță există multe instrumente și dispozitive de măsurare, cu ajutorul cărora îți poți controla atât intensitatea antrenamentelor tale, cât și rezultatele obținute.
 10. În timp ce comunici cu un număr mare de oameni în sala de forță, care gândesc la fel ca tine, îți poți găsi o mulțime de prieteni noi.

Ei bine, asta e tot. Sper, că acest articol te va ajuta să faci alegerea corectă si potrivită.

Toată lumea știe că activitatea sportivă trebuie să fie însoțită și de o alimentatie corespunzatoare. Uneori pentru a vă satisface foamea, gândițivă la un aliment cu conținut scăzut de calorii, pentru a nu pierde rezultatele obținute atât de greu.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.