9 sfaturi cum să-ți faci bucătăria  într-adevăr confortabilă și cum să optimizezi spațiul

sfaturi cum sa ti faci bucataria intr adevar confortabila si cum sa optimizezi spatiul

Să organizați la bucătărie o ordine perfectă este mai simplu decît crezi. Utilizați tot spațiul disponibil transformîndu-l într-un spațiu util este posibil! Iar noi vă vom spune cum să o faceți.

Scoateți  borcanele goale,vesela ciobită și aparatele  de bucătărie neutilizate

sfaturi cum sa ti faci bucataria intr adevar confortabila si cum sa optimizezi spatiulÎnainte de a începe  o transformare radicală în bucătărie și să vă gîndiți la sistemele de depozitare,mai întîi faceți ordine. Nu ați utilizat storcătorul timp de un an? Pregătiți un spațiu într-un sertar mai sus sau puteți sa îl vindeți .Vezi că în bucătărie  prea multe căni  sunt ciobite? Este  timpul să scapi de ele. În sertar  sunt câteva pungi goale de  condimente? Ele la sigur  nu vor fi de folos. În general, facem ordinea inițială.

 Atîrnă cît mai multe cârlige  

În bucătărie, totul ar trebui să fie la îndemână, dar în același timp, totul sa fie  la  locul său. Polonicul, spatula, strecurătoare, placi de taiere pentru carne și legume – aceste lucruri sunt necesare pentru o gospodină în fiecare zi. Înseamnă că acestea trebuie să fie plasate la nivelul ochilor și la lungime de braț.

Viața ta v-a fi ușurată de diferite șine cu cârlig și mini-rafturi. Pe ele pot fi agățate sau puteți pune orice doriți, de la căni pînă la tigăi mari. Important – că acum ustensilele  de bucătărie nu ocupă mult spațiu.

Repartizați cerealele  și condimentele  în borcane

sfaturi cum sa ti faci bucataria intr adevar confortabila si cum sa optimizezi spatiulPăstrați cerealele și condimentele în borcane mari și mici – nu este doar comod, dar, de asemenea, arată foarte drăguț. Mai ales în cazul în care borcanele  sunt pe rafturi deschise. Imaginați-vă: deja nu vor fi  pachete de zahăr și piper  întămplător rupte și împrăștiatate pe tot dulapul . Puteți semna , de asemenea, borcanele , și astfel nu o sa le încurcați la sigur.

Atîrnă/ instalează  o placă magnetică

sfaturi cum sa ti faci bucataria intr adevar confortabila si cum sa optimizezi spatiulO altă idee de a optimiza spațiul. Atașați de perete un magnet dreptunghiular. Acum, cuțitele, foarfecele  și  alte obiecte din metal (cele mici) pot fi păstrate într-un loc sigur.

Dacă aveți copii mici , suprafața magnetică – este îndeosebi o achiziție de succes: noi te sfătuim ca să  atîrni  sau să o instalezi mai sus de toate. Atunci nu va trebui să vă faceți griji că obiectele  periculoase sunt la îndemîna copilului    (a deschide sertarul cu tacîmuri este de o sută de ori mai ușor).

Organizează o suprafață de lucru mare

sfaturi cum sa ti faci bucataria intr adevar confortabila si cum sa optimizezi spatiulOrice  gospodină  are nevoie de un loc confortabil pentru a gătit. Acolo unde  aceasta v-a tăia, amesteca, umple,  marina. În cazul în care dimensiunea bucătăriei permite, cel mai bine este de a asigura o„insulă“ specială sau masă de tip bar.

În cazul cînd bucătăria este  foarte mică, vom folosi o masă pliantă sau caută o garnitură de bucatărie  cu plăci de taiere glisante ascunse. În plus, ele eliberează spațiu (pun. 1). La o bucătărie confortabilă, nimic nu împiedică o gospodină.

Loading...

Protejați șorțul de bucătărie cu o  folie transparentă

Șorțul de bucătărie în spatele aragazului se murdărește  cel mai rapid. Ca să nu îl spălați în fiecare săptămînă, acoperiți  șorțul cu o folie transparentă . Ea nu este vizibilă, și vă va economisi foarte mult timp. Atunci cînd folia s-a murdărit  – aplicăm una nouă. Mai mult decât atît, șorțul nu va pierde aspectul proaspăt  mai mulți ani.

Adăugați lumină

sfaturi cum sa ti faci bucataria intr adevar confortabila si cum sa optimizezi spatiulLa o bucătărie bună  ar trebui să fie lumină și ziua și seara. Prin urmare, nu cruța bani și efort pentru a organiza  iluminat de înaltă calitate. Cel puțin, cumpărați un candelabru cu un baldachin deschis și înșurubați cel mai puternic bec.

Perfect dacă și peste zona de luat masa și deasupra suprafeței de lucru vor fi surse de lumină. De exemplu, lămpi mici agățate de tavan pe un fir lung.

Împărțiți dulapurile în secțiuni mai mici 

Dacă este ordine, atunci peste tot! Nu numai pe rafturile deschise, dar, de asemenea, în interiorul dulapurilor. Vă pot fi de  ajutor o varietate de containere și separatoare. Sistemul de depozitare  va fi supus unei logici clare: fiecare farfurie  v-a avea locul ei special. În general, aranjați la bucătărie  un paradis al perfecționistului.

Decorați bucătăria cu lucruri funcționale

sfaturi cum sa ti faci bucataria intr adevar confortabila si cum sa optimizezi spatiulSă decoreze bucătăria cu mobilier original și scump, care nu au nici un folos, au posibilitatea dor proprietarii cu o de sală de mese imensă. Dacă nu merge  vorba despre tine, amintiți regula: „frumos – înseamnă practic.“

Puneți prosoape colorate , cumpără niște căni drăguțe, puneți un bol frumos de fructe, instalați un raft mic pentru borcanele cu condimente – orice decor trebuie să fie funcțional. Avem nevoie de prosop pentru a șterge mîinile , din  cești sa bem ceai. Chiar  și cel mai frumos lucru, să aibă propria funcție .

Finalizarea

Vă dorim să petreceți un timp plăcut în bucătărie. Organizînd   spațiul așa cum îți place ție , atunci gătitul v-a deveni o  plăcere!

Cît timp petreceți în bucătărie?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.