8 responsabilități casnice, care ard cele mai multe calorii

8 responsabilități casnice, care ard cele mai multe calorii

În fiecare zi suntem ocupați de treburile casnice și de jobul nostru. Cu toată rutina asta noi ne simțim periodic frustrași și teribil de obosiți. Și toate astea din cauza ca munca de acasă ne ia o cantitate enormă de energie și puteri. Cu așa ”cheltuieli” de energie nu mai ai nevoie nici de săli de fitness, nici de alte metode pentru a slăbi. Dorești să pierzi în greutate? Planifică-ți ziua astfel, încât să arzi calorii mai eficient. În acest material de mai jos, vei găsi cele mai bune moduri de a face acest lucru.

Așadar…

1. Cumpărăturile

Numai dacă nu te-ai obșnuit să cumperi totul de pe Internet cu livrare la domiciliu, o vizită banală la magazin pentru alimente și produse de curățat de uz casnic te va ajuta să arzi aproximativ 260 de calorii pe oră. Cu cât mai mult cumperi, cu atât mai multe calorii vei arde. Pentru rezultate optime, încearcă mai întâi să încarci în cărucior sau în coș toate cele mai grele – legume și fructe, sticlele de băuturi, produsele de curățat de uz casnic. Astfel, atâta timp cât vei împinge căruciorul prin supermarket, vei efectua o sarcină suplimentară asupra brațelor, picioarelor și mușchii spatelui. Ai nevoie să iei ceva de pe raftul de jos? Nu te apleca, ci îndoaie picioarele, de parcî faci genuflexiuni. Cu cât mai multe ori vei face astfel de genuflexiuni, cu atât mai mare va fi sarcina pe coapse și fese. Încă o modalitate bună de a arde câteva calorii în plus (90 de calorii în 10 minute) este de a duce cumpărăturile până acasă sau de a le ridica pe scări până la apartament.

2. Gătitul

Numai băbaților li se pare, că gătitul este ceva ușor. Însă noi știm, că uneori pentru această ”treabă” este necesar să cheltui o jumătate de zi. Dar acum te poți consola cu faptul, că într-o oră de gătit mâncare poți cheltui cca 90-100 de calorii. Mai ales dacă nu mesteci și nu încerci nimic în acest proces și nu lași cea mai mare parte a lucrului pe dispozitivele de bucătărie. Desigur, poți trece morcovul și prin storcător, însă, dacă o vei face cu propriile mâini, vei arde astfel mai multe calorii.

3. Curățenia

De câte ori vă certați, a cui este rândul să spele vasele sau podeaua? De fiecare dată când câștigai, tu astfel pierdeai un antrenament aproape complet, deoarece timp de o jumătate de oră de lucru prin casă poți arde de la 115 până la 140 de calorii. Cel mai mare număr de calorii se ard atunci când mături și speli podelile, când treci cu aspiratorul, speli baia și toaleta, ștergi suprafețele de sticlă, țiglă sau oglindă, precum și spălatul cu mâinile.

Loading...

4. Reparațiile și vopsirea

Te gândeai să angajezi pe cineva să-ți facă reparații în casă, să-ți vopsească gardul sau peretele? Decât să cheltui bani, mai degrabă cheltuie calorii. Este foarte ușor de a vopsi, chiar și un școlar poate face asta, dar pe lângă asta este și destul de distractiv. Nu e de mirare că lui Tom Sawyer îi plăteau „comori” magice pentru vopsirea gardului. Timp de 1 oră de vopsire, poți cheltui până la 500 de calorii, mai ales dacă trebuie să urci și să cobori scările sau să muți mobila prin casă. Iar dacă trebuie să vopsești toată casa sau un apartament? Asta va dura nu mai puțin de 3 ore! Îți închipui cât de multe calorii poți cheltui în acest timp? Da-da!

5. Lucrul prin grădină

Daca îți place grădinăritul, îți va fi ușor să combini ceea ce este plăcut cu ceea ce este sănătos, pentru că într-o oră de muncă în grădină, poți cheltui până la 330 de calorii. Cel mai mare număr de calorii se arde atunci când plantezi ceva, când lucrezi cu o lopată, sapă sau greblă, când strâmgi recolta sau când uzi plantele. Însă, chiar dacă nu ai o grădină mare, ci numai o peluză în fața casei, greblarea frunzelor sau tăierea ierburilor cu o mașină de tuns iarbă îți poate servi, de asemenea, un bun exercițiu fizic.

6. Spălarea mașinii

Desigur, este tentant să-ți speli mașina la o spălătorie auto automată. Însă, dacă îți vei spăla și vei lustrui mașina timp de o oră cu propriile mâini, vei arde astfel cca 340 de calorii. Ceea ce este aproape egal cu o vizită aceeași excursie la sala de fitness. Mai ales că spălătoria auto automată nu poate fi comparată după calitate cu spălarea atentă cu ajutorul mâinilor, cu lustruirea și curățarea interiorului cu aspiratorului. Nu numai că vei pierde în greutate,dar și vei economisi bani.

7. Curățenia «molozului»

Curățenia prin cămări, resortarea dulapurilor, ambalarea lucrurilor prin cutii și / sau aruncarea lucrurilor de prisos la gunoi – toate astea sunt niște activități nu prea plăcute. Cu siguranță acestea nu sunt acele activități, de care ai dori să te ocupi într-o seară liberă sau la week-end. Dar într-o zi va trebui totuși să te ocupi și de aceste lucruri și, poate îți va fi un pic mai ușor, dacă vei afla că datorită acestor responsabilități, poți arde o mulțime de calorii. Astfel, mutând mobila timp de o jumătate de oră, poți arde aproximativ 220-250 de calorii. Făcând curățenie în dulapuri – aproximativ 100-150 de calorii. Strângând lucrurile prin cutii și mutând aceste cutii dintr-un loc în altul, în aceeași jumătate de oră – aproximativ 250 de calorii.

8. Îngrijirea copiilor

Chiar și cele mai obișnuite, aparent, responsabilități te pot ajuta la arderea unui număr destul de mare de calorii. De exemplu, îngrijirea de un copil mic. Poți cheltui până la 250 de calorii pe oră, doar având grijă de el: îl speli, îl îmbraci, îl hrănești, te plimbi cu el. Și de câte ori pe zi trebuie să-l ridici în mâini, pentru a-l așeza pe un scaun înalt sau în cărucior sau să-i arăți ceva în fereastră! Iar în copilul „standard”, apropo, pot fi și 10, și 15 kilograme! Dar și copiii mai mari, de asemenea, te pot ajuta să pierzi în greutate. Doar jucându-te cu copilul, poți combina utilul cu plăcutul – să arzi până la 300 de calorii pe oră. Singura condiție – jocurile trebuie să fie active și cel mai bine în aer liber, indiferent de ce sezon este afară: de-a v-ați ascunselea, baba oarbă, mersul pe jos la o distanță lungă, jocurile cu mingea, badmintonul, săniușul pe un deal zăpadă sau patinajul. Înotul în piscină sau în apă deschisă va arde încă 100 de calorii în plus pe oră datorită rezistenței apei. Un efect similar vor avea și plimbările active cu câinele.

Cel mai bun mod de a arde numărul maxim de calorii – este sala de sport. Cu toate acestea, este important să se evite greșelile, comune tuturor începpătorilor

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.