8 lucruri, care sunt INTERZISE după un antrenament

345887

Ai avut un antrenament excelent, te simți minunat și ești gata să părăsești sala de fitness și să te ocupi cu treburile tale obișnuite. Nu te grăbi! Timpul petrecut după antrenament este la fel de important ca și antrenamentul în sine! Îți vom spune mai departe despre lucrurile, care sunt absolut interzise după un antrenament.

  1. Să nu te lași să ”te răcești”

După antrenament, indiferent dacă a fost cardio sau forță, este necesar să lași cel puțin 5 minute pentru a merge într-un ritm lent prin hol sau prin cameră, dacă te antrenezi la domiciliu, pentru a restabili respirația și a normaliza ritmului cardiac. Astfel tu garantat te vei simți bine după antrenament și vei scăpa de senzația, când parcă nu-ți simți picioarele.

  1. Să nu întinzi mușchii

După un antrenament, este necesar să se efectueze exerciții de întindere. Astfel tu vei ajuta mușchii să-și revină în formă și vei scăpa de durerea musculară în viitor. Pe lângă astea, exercițiile de întindere permit mușchilor să crească mai repede.

  1. Să nu mănânci după antrenament

Chiar dacă dorești să pierzi în greutate, decizia de a nu mânca mult timp după antrenament este greșită. Organismul își va lua al său mai târziu. După un antrenament, ai nevoie să-ți întorci energia. Prin urmare, după 1,5-2 ore după exercițiile fizice, trebuie neapărat să mănânci produse alimentare bogate în proteine și carbohidrați ușori. De exemplu, piept de pui cu o salată de legume.

  1. Aportul inadecvat de lichid

Înaintea, în timpul și după antrenament trebuie să bei apă purificată. Nivelul de lichid din organism este important pentru sănătate și pentru obținerea rezultatelor pozitive în urma antrenamentelor. În medie, trebuie să bei 1,5-2 litri de apă pe zi.

  1. Să atingi fața

Dacă freci ochii sau ștergi fața cu mâinile după antrenament, poți introduce bacterii în organism, ceea ce poate provoca boli sau erupții cutanate. Imaginează-ți cât de mulți oameni s-au folosit de aceste dispozitive de antrenament, așa că echipamentul de sport nu se poate lăuda de curățenie și sterilitate. Primul lucru care trebuie făcut după un antrenament – spală-ți mâinile și fața.

  1. Nu înregistrezi progresul tău

Urmărirea rezultatelor după antrenament este foarte importantă pentru motivația și progresul tău. Înregistrează ceea ce ai făcut la fiecare antrenament și analizează datele. Dacă în această lună ai făcut 20 de flotări, următoarea lună efectuează 25!

  1. Umbli mult timp în îmbrăcămintea sport

Poate că îmbrăcămintea ta este foarte confortabilă și te simți foarte bine cu ea, dar ține minte că, dacă vei umbla mult timp în ea poți „prinde” ciupercă la picioare și la ungii, sau poate apărea acnee. Așadar dacă vrei să rămâi sănătos, va fi mai bine să-ți schimbi hainele.

  1. Nu dormi suficient

După un antrenament activ, ai nevoie de o odihnă bună. Somnul sănătos – garanția că mușchii se vor recupera și organismul va deveni mai puternic.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.