7 povestiri despre cum cîștigurile nebune la loterie au schimbat viețile oamenilor

povestiri despre cum cistigurile nebune la loterie au schimbat vietile oamenilor e

Uneori visăm să cîștigăm la loterie și suntem siguri că după aceasta viața noastră se va transforma într-un basm. Dar banii mari — o mare provocare, la care nu toată lumea este pregătită. De aceea există atît de multe istorii în care, după ce au cîștigat, oamenii își irosesc banii în vînt și își strică viața sa și a familiei lor.

Astăzi am colectat istorii despre cum s-au comportat oamenii care au prins norocul de coadă.Istoriile sunt foarte diferite, ca și viața în sine.

 «Regele huliganilor» Mickey Carroll, a câștigat 10 milioane de lire sterline

Gunoierul de 19 ani din Scoția, Mickey Carroll, a cîștigat 10 milioane de lire în  anul 2002. Și aici s-a început: el și-a cumpărat kilograme de aur, a cumpărat un conac de elită cu o piscină pentru 700 000 de lire sterline și a început să organizeze petreceri beate: alcool, droguri, fete. Într-o zi cu călătorea cu prietenii de-a lungul străzilor și trăgea cu bile de oțel din catapultă, și a spart 32 de mașini străine.

Jurnaliștii l-au numit pe Mickey ” Bădăranul loteriei ” și „Regele Gopnikilor”. După cîțiva ani de viață desfrânată, banii s-au terminat. Vila s-a transformat într-o groapă de gunoi, care abia reușise să o vîndă pentru doar 100 000 de lire sterline. În 2010, Mickey a dat datoriile și a rămas fără nimic. De atunci, el a reușit să lucreze ca un gunoier, făcea reparațiiși construia case. Iată o astfel de istorie cu morală. Dar Mickey însuți spune: „Eu nu regret nimic”.

Lottery Romeo” Karl Crompton, a cîștigat 11 milioane de lire sterline

Karl Crompton din Marea Britanie a cîștigat aproximativ 11 milioane de lire sterline în 1996. Și paparazzii au fost extrem de îndrăgostiți de urmărirea după el. Totul este foarte simplu: Karl avea înfățișarea unui playboy și, după cîștig, a început să ducă viața unei vedete rock: și-a cumpărat motociclete scumpe, Porsche și Ferrari, îmbrăcăminte de la designeri și petreceri zgomotoase. Pentru aspectul său plin de farmec, a fost poreclit „Lottery Romeo”, și pentru bogăție — unul din cei mai invidiați burlaci din Marea Britanie.

Astfel Karl probabil că ar fi risipit toți banii, dar la un moment dat în mod miraculos s-a apucat de cap. El a investit fondurile rămase în imobiliare și a reușit să-și înmulțească câștigurile de două ori. Karl s-a căsătorit cu fosta colegă de clasă, a construit o casă cu o piscină și spune că acum este complet fericit.

 „Milionarul secret” David Ashcroft, a cîștigat 12 milioane de lire sterline

Producatorul de mobilier de 30 de ani, David Ashcroft, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți norocoși din Anglia. Dar din motiv contrar:el se comporta destul de atipic. După ce a câștigat în 1997, David le-a spus reporterilor că nu a avut niciodată o prietena și că nu a fost în străinătate. Din acel moment nu s-a schimbat nimic: bărbatul locuiește într-o casă veche cu părinții săi și încă nu are o prietena și încă lucrează ca producător de mobilier.

Tot ce a făcut David — și-a cumpărat un camion pentru muncă, o mașină Mitsubishi și o remorcă pentru părinții săi și de asemenea a reparat veranda. Dar nu, avea și un Ferrari, dar el a fost cerut de rudele sale. Ziarele l-au numit pe Ashcroft „Milionarul secret” și nu se obosesc să urmărească casa lui — poate brusc va începe să împrăștie banii. Dar cele mai recente știri din 2013 au fost ferestrele noi ale casei — asta e toată „nebunia”.

 Brad Duke, persoană cu ambiții, a cîștigat 220 de milioane de dolari

Brad Duke din Idaho (SUA) și înainte nu îi mergea rău: deținea 5 centre de fitness Gold Gym, deschise pe franciză, unde el însuși lucra ca antrenor Spinning. După loteria din  2005, Duke a declarat că are un scop de a-și majora capitalul  pînăla 1 miliard de dolari pentru ai ajuta pe alții.

De aceea, el nu și-a cumpărat Porsche și nu mers într-o călătorie în jurul lumii. El a început serios să investească — majoritatea banilor a investit în documente valoroase și imobile. Brad încă mai deține centre de fitness și dezvoltă lucrul favorit — ciclismul, și de asemenea se ocupă de caritate. Încă nu a cîștigat un miliard, dar a reușit deja să-și dubleze capitalul. Cînd Brad își va atinge scopul, promite să scrie o carte: „Vreau să fac cu acești bani cît mai corect posibil și să-mi transmit experiența altora”.

Loading...

 Andrew Whittaker, probabil cel mai nefericit norocos, a câștigat 314 milioane de dolari

Cînd Andrew „Jack” Whittaker a spart jackpot-ul loteriei americane Powerball —315 milioane de dolari, toată lumea a considerat că această persoană ar putea cu siguranță să își înmulțească averea care i-a căzut pe cap. Compania sa proprie de construcții  a fost estimată la 17 milioane de dolari. La început totul a mers bine și Jack sa dovedit a fi un tip minunat. El a dat 10% din cîștig pentru caritate, a dăruit o casă și o mașină vînzătoarei magazinului, unde a cumpărat biletul de loterie.

Dar Jack, ca și mulți înaintea lui, nu putea scăpa de demonii din interior, care sunt atrasi de mulți bani. Din cauza problemelor personale, a început să bea mult, să meargă la cazinouri și striptease cluburi și conducea cu banie într-o valiză. Odată, tîlharii au scos jumătate de milioan de dolari din mașina lui. Apoi, cineva a jefuit conturile bancare, falsificînd cecurile. La sfîrșitul nenorocirilor în anul 2016, bietului i-a ars, casa neasigurată. După 4 ani, Whittaker a rămas cu nici un cent și încă avea o datorie la cazino de 1,5 milioane de dolari.

Jane Park, care dorește să dea în judecată loteria, a cîștigat 1 milion de lire sterline

Jane Park — cea mai tînără deținătoare a unui astfel de cîștig mare: a primit 1 milion de lire în loteria EuroMillions acum 4 ani, la vîrsta de 17 ani. Fericita Jane s-a grăbit imediat să cumpere hainele designerilor și să se odihnească în stațiunile luxoase. Și totuși, după 4 ani, ea a spus că dorește să îi dea în judecată pe organizatori — fata și-a dat seama cît de greu este să trăiești cînd ești recunoscută pe străzi. Ea s-a întîlnit cu hărțuitori în rețelele sociale și chiar a angajat agenți de pază, temîndu-se că hărțuitorii răi vor intenționa să își împlinească amenințările. „Viața mea ar fi putut fi de 10 ori mai bună dacă nu aș fi cîștigat„,—  spune ea.

 Fostul șofer de autobuz Peter Lavery a cîștigat 10 milioane de lire sterline

Peter Lavery din Belfast, cu darul de șofer de autobuz obișnuit, a putut să folosească corect banii. A început să investească în afaceri și a deschis mai multe întreprinderi. Cea mai faimoasă este fabrica de whisky Cooley, prima din Belfast din ultimii 75 de ani. Sub distilerie, a cumpărat vechea clădire a închisorii „Crumlin Road” din Belfast. Peter a investit aproximativ 5 milioane de lire sterline în fabrică și, printre altele, a deschis o sală de degustare și un restaurant pentru 200 de persoane. Aici produce Danny Boy, un whisky luxos de malț cu o vechime de 15 ani. „Eu lucrez mai mult decît înainte de a cîștiga,— spune Peter. — Dar sunt fericit și fabrica mea  ca un alt premiu în loterie”.

Cum ați fi cheltuit o sumă imensă de bani?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.