6 sfaturi pentru o curățenie mai rapidă

sfaturi pentru o curățenie mai rapidă

O pereche de adulți, doi – trei copii și un câine, vrând – nevrând crează dezordine de zi cu zi, și casa poate arăta haotic, chiar și atunci când viața merge liniștit. Mamele sunt într-o luptă constantă împotriva murdăriei, prafului, firimiturilor de alimente, lucrurilor împrăștiate și multe altele. Din fericire, explorând experiența de mulți ani ale gospodinelor, noi am creat o strategie ușoară și simplă, care te va ajuta să faci curățenie în casă într-o perioadă scurtă de timp. Nu contează cât de mult toți iubesc să aibă o casă curată și îngrijită, nimeni nu vrea să-și petreacă tot timpul său pentru a face mereu curățenie. Deci, ce trebuie să faci pentru a minimiza timpul pentru curățenie?

1. Formează seturi de instrumente pentru curățenie

Ia o găleată de plastic obișnuită și așează în ea sticlele cu soluții de curățare, bureți și o cârpă curată higroscopică pentru a șterge suprafețele la sfârșitul curățeniei. Păstrează două astfel de seturi pentru curățenie sub chiuvetele din bucătărie și baie. Cu această metodă de stocare nu vei avea linii lungi de produse de spălare – curățare întinse pe diferite rafturi și nu vei cheltui niciodată mult timp căutând instrumentele și produsele necesare.

2. Pornește cronometrul

Nimeni nu vrea să simtă, că își cheltuie toată ziua sa pentru a face curățenie prin casă. Ia-ți un asistent – cumpără un cronometru cu semnal sonor. Pornește-l pe cinci minute petru a face curățenie în baie sau șapte, făcând curățenie în bucătărie – asta te va antrena să faci curățenie rapid.

Noi cheltuim o mulțime de timp și efort, mai ales în apartamentele și casele mari, pentru a întoarce lucrurile nepotrivite la locurile lor. De multe ori suntem nevoiți să mergem de la o cameră la alta, pentru transporta obiecte mari și mici. Cu un coș în mâini îți va fi mult mai ușor și comod să faci acest lucru. Ai văzut un element, care aparține unei alte camere – pune-l în coș. Când mergi spre camera de alături – ia coșul cu tine pentru a continua să colectezi astfel de elemente, și așa mai departe prin toată casa. Toate lucrurile colecționate pe măsură ce trece le lași acolo unde le este locul, iar dacă ai foarte puțin timp – lasă această „plăcere” pentru mai târziu, vei sorta și aranja lucrurile și obiectele mai târziu, poate chiar împreună cu copiii – lor le place astfel de activități, care seamănă cu jocul „găsește un loc pentru acest lucru”. Principalul lucru este, că vei economisi o mulțime de timp, fără a cheltui timp pentru fiecare lucru aparte.

4. Lasă chiuvetele și baia pentru sfârșitul curățeniei

Atunci când faci curățenie la bucătărie sau în baie, fămai întâi tot ce ți-ai planificat și abia apoi apucă-te de chiuvetă. De ce anume așa? Deoarece chiuveta devine epicentrul acțiunilor de curățenie și nu are niciun sens să o cureți, dacă tocmai ai început curățenia și vei clăti mereu în ea buretele murdar. Mai mult decât atât, există ceva foarte plăcut în curățirea chiuvetei înainte de a pleca din camera curată (înainte ca cronometrul să emită un semnal sonor, desigur!).

5. Nu-ți fie teamă să delegi drepturile și obligațiile

Tu nu vei fi nevoită să faci curățenie singură. Copiilor de toate vârstele, chiar și celor mai mici (dacă, desigur, a învățat deja să meargă și să înțeleagă vorbirea), le poți da niște sarcini simple, prezentate ca niște elemente ale unuir joc. Roagă-i să sorteze hainele prin separarea camașilor albe de lucrurile colorate, sau uită-te cât de multe jucării ei pot strânde de prin casă, în timp ce tu aduci în ordinea patul lor. Transformă această activitate într-un joc plăcut și distractiv pentru ei și pentru tine.

6.Fă curățenia un obicei

Dacă vei goli în mod regulat mașina de spălat vase sau vei șterge raftul cu pahare până când se pregătește cafeaua ta, în cele din urmă nu te vei mai gândi la asta ca la o parte a lucrului prin bucătărie – acțiunea va deveni doar o parte din fiecare dimineață a ta. Dacă faci ceva în fiecare zi, iar, uneori, de mai multe ori pe zi – aceste mici eforturi ici colo te vor ajuta să menții casa în ordine, fără toate aceste curățenii masive, consumatoare de timp.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.