6 moduri de a recunoaște vampirul energetic și cum să nu cazi sub influența acestuia

moduri de a recunoaste vampirul energetic si cum sa nu cazi sub influenta acestuia

Vampirismul energetic este o capacitate foarte reala a unor oameni de a strica viața altora pentru distracție și profit. Acești virtuozi în psihologie au caracteristici distinctive și modele tipice de comportament, care merită știute.

Vampiri moderni nu au nicio legătură cu misticismul. Aceasta este o caracteristică a oamenilor, care încearcă să folosească emoțiile tale pentru propriul beneficiu personal. Metodele acestor oameni este bine gândit, de aceea nu este atât de ușor de observat un vampir energetic.

Persoana cea mai fermecătoare, care vă oferă emoții pozitive, le poate fura înapoi cu generozitate.

Influența vampirului energetic

giphyVampirul de energie este omul, care încarcă alți oameni cu informații negative și cu problemele sale. Asta este obositor și epuizează, pentru că noi toți avem empatie și tindem să ne facem griji pentru cei din jur.

Cel mai adesea astfel de oameni nu percep sfaturi raționale. Cu toate acestea, ei critică în mod constant totul, depreciază realizările noastre și nu respectă granițele altor oameni.

Există mai multe semne, prin care poți recunoaște imediat un vampir de energie. Nu renunța la prietenia cu un om, dacă ai observat în comportamentul său un element din această listă. Dar, în cazul în care observi mai mult de trei puncte, este un semn că trebuie să fii la pază și să te uiți mai de apropae la prietenul tău.

Acești oameni caută milă și ne influenețează astfel emoțiile

Unul dintre semnele clare și o capcană periculoasă. Putem cădea cu ușurință în plasa unui vampir energetic, când îi facem un serviciu. Ei au întotdeauna ceva de ce să-ți fie milă.

După un act de milă, ne simțim ca niște eroi, salvatori, simțim un val de mândrie.

Aceste emoții pozitive nu ne lasă nu observăm, că noi am început să-i acordăm o atenție prea mare acestui om, plângerile sale au început să treacă toate limitele rezonabile și cererile de milă devin mai insistente și periculoase.

Ei cred, că toți din jurul lui sunt vinovați în toate necazurile lor

Vampirii sunt întotdeauna înconjurați de răufăcători: o mamă crudă, soția isterică, amantă mercantilă, copii proști și șeful tiran. Acești oameni dau vina pe cei din jur de problemele lor, dar nu și pe ei înșiși.

Orice cuvânt inexact, și ai devenit inamicul numărul unu. Vampirul creează întotdeauna un sentiment de vinovăție la tovarăși și cunoscuți. Dacă te simți vinovat numai după o amintire despre o persoană, înseamnă că ai în fata ta un vampir.

Contractul social – este schimbul de resurse între indivizi. Când un om se bucură de compătimirea față de sine, mai degrabă decât să ceară o creștere sau să să demisioneze, el vrea să fie ascultat în continuare. O astfel de interacțiune poate fi utilă pentru ambele părți.

Loading...

Provoacă certuri și bătăi

O atenție negativă – este, de asemenea, atenție. Vampirii de energie folosesc cu bucurie această regulă în viață.

Provoacă o ceartă, se supără emoțional, flutură cu pumnii la cea mai mică provocare – este vorba despre ei.

Iubesc să împletească intrigi

Vampirii energetici în special iubesc bârfele și certurile în orice grup de oameni. Obținând încrederea celor din jur, ei simt subtil punctele slabe și trag de ațe astfel, încât să se certe un număr maxim de persoane, din cele mai dramatice cauze.

Prin manipularea supărării unora, și căutând milă la alții, ei sunt capabili să strice relațiile chiar și în compania cea mai prietenoasă.

Lovesc în cel mai neașteptat moment

Schimbul de energie nu are loc într-un singur moment: vampirul de energie se alimentează în timpul plângerilor, atenției, certurilor, care sunt orchestrate cu maiestrie de către el. Dar există situații, care vor ajuta acea persoană să se sature destul de sentimentul de superioritate pentru o lungă perioadă de timp. Cu cât mai puțin aștepți un truc murdar, cu atât mai mare va fi dezamăgirea ta și schimbul de energie.

Merg la extreme

Un semn indirect, prin care poți identifica cu ușurință vampirii de energie – ei tind să meargă la extreme.

Ei se ocupă de sporturi extreme, se căsătoresc în a doua zi după ce au făcut cunoștință și rup legăturile cu cei dragi după o ceartă mică, pentru că nu le este de ajund propriile lor emoții.

Este cel mai bine să ții cât mai departe sentimentele tale de astfel de oameni.

Cum să te protejezi de un vampir energetic

giphyPrimul pas – să-l identifici. Acea persoană, care dă energie vampirului, este numit donator de energie. Dar nu toți oamenii tind să dea puterile morale gratuit.

Donatorii devin cele mai slabe personalități, oameni cu un fundal emoțional dezechilibrat, care sunt predispuși la o încredere excesivă și custodie. Câteva sfaturi simple nu te vor fi salva de virtuozul vampirism, dar îți vor salva nervii și puterea, chiar dacă ai căzut deja pradă.

  • Îmvață să refuzi. Refuză ușor să facă ceeam ce nu-ți place, după prima cererem pe care este greu de îndeplinit.
  • Apără-ți granițele. Tu ețti un om matur și independent. Nimeni nu îți poate spune, ccă ai făcut ceva greșit sau că ai un temperament rău.

O persoană ar trebui să poată lua decizii bazându-se pe senzațiile interioare. În cazul în care centrul interior este slab, avem tendința de a căuta sprijin și aprobarea celorlalți. Aici și apare o amenințare de a ne confrunta cu un vampir de energie.

  • Monitorizează izbucnirile emoționale. Chiar și cele pline de bucurie. În primele etape vampirii ne hrănesc cu emoții pozitive, ca să ne atățăm de ei. Astfel ei ne dezichilibrează caruselul emoționale.
  • Nu crede bârfele. Zvonuri născocite bine sună ca un adevăr, dar gândește-te, de ce această persoană îți spune toate acestea și ce beneficiu va obține ea de la cearta ta cu obiectul bârfelor.
  • Bazează-te numai pe tine. Primirea ajutorului și sprijinului din partea familiei este de neprețuit. Dar ar trebui să ai întotdeauna un plan de rezervă în cazul în care așa numitul prieten se va dovedi a fi nu acea persoană, care pretindea să fie.

Ai recunoscut în acest articol pe cineva din cunoscuții tăi? Te-ai întâlnit vreodată cu vampiri energetici?

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.