5 uleiuri esențiale, care ar trebui să fie în borseta pentru cosmetice a fiecărei fete

5 uleiuri esențiale, care ar trebui să fie în borseta pentru cosmetice a fiecărei fete

Folosirea uleiurilor esențiale a fost cunoscut de multe secole în urmă și până în ziua de astăzi aceste cunoștințe sunt actuale.

Acestea sunt foarte potrivite pentru procedurile cosmetice în saloanele de înfrumusețare și pentru uz casnic. Principalul lucru este de a cunoaște secretele de folosire. Doar câteva picături de ulei esențial adăugate în cada de baie, îți vor asigura o dispoziție excelentă! Acestea sunt disponibile în recipiente mici, acestea sunt ușor de a le lua cu tine peste tot și de a le folosi.

TEHNICA DE SIGURANŢĂ

  1. MODERAȚIA ESTE CHEIA

Este necesar să începi să folosești uleiul esențial cu o doza minimă (de la 1 picătură). Durata primei proceduri de băi aromatice nu trebuie să depășească 5 minute, iar pentru aromatizarea camerei, aprinde lampa cu aromă timp de 20 de minute maximum.

  1. AI ÎNCREDERE, DAR VERIFICĂ

Verifică numaidecât fiecare ulei achiziționat pentru a afla dacă nu ai intoleranță individuală: aplică ulei esențial diluat pe încheietura mâinii și urmărește reacția pielii. La orice folosire a uleiurilor esențiale, este necesar să eviți contactul cu ochii.

  1. ȘI IARĂȘI – MODERAȚIA ESTE CHEIA

Nu aplica uleiuri esențiale pe piele în forma sa pură, fără a o dizolva mai întâi în uleiul de bază, cremă, gel de duș, ș.a.m.d. (acest lucru este deosebit de important în ceea ce privește copiii și persoanele cu pielea sensibilă).

ULEIUL DE TRANDAFIR

Una dintre cele mai scumpe, dar și cele mai eficiente uleiurile esențiale. Un afrodisiac naturale cu o masă de proprietăți cosmetice utile: întinerește și regenerează celulele, elimină ridurile, îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii, reface conturul feței, reduce umflăturile pleoapelor și îndepărtează cercurile întunecate de sub ochi. Adăugarea unei singure picături de ulei esențial de trandafir în crema de noapte ajută la ameliorarea hipersensibilității pielii, creează un ten neted. O altă metodă de folosire a acestui ulei pentru frumusețea ta – apa de trandafiri, pe care o poți face cu propriile tale mâini: 1-2 picături de ulei dizolvat în 0,3 litri de apă. Apropo, aroma de trandafir ameliorează spasmele vasculare, te scapă de durerile de cap și de amețeli, de oboseală și, de asemenea, mărește productivitatea ta pe parcursul zilei.

ULEIUL DE ARBORE DE CEAI

Un antiseptic puternic, care este ideal pentru a face față cu acneea și inflamațiile, restabilind relieful sănătos al pielii. Pentru „arderea” coșurilor de pe față se folosește uleiul esențial pur și se aplică doar ”punctat”, în zona inflamației (ține cont de faptul că apare o ușoară senzație de arsură, care va dura câteva minute). Pentru pielea problematică și sensibilă va fi perfectă o „loțiune” făcută în condiții casnice: 10 picături de ulei de arbore de ceai la un pahar de apă.

Loading...
ULEIUL DE MENTĂ

Aliatul nostru principal în lupta împotriva oboselii și căldurii de vară. Este un produs, care revigorează perfect datorită efectului de răcire și crește proprietățile de protecție ale pielii. În timpul verii, încearcă numaidecât să adaugi 2-4 picături de ulei de mentă în gelul tău de duș. Crema de față, cu o picătură de ulei de mentă „trezește” pielea și șterge urmele lipsei de somn. Două picături de ulei de mentă adăugate la o cremă sau loțiune de corp, te vor svăpa foarte ușor și repede de senzația de picioare grele și de oboseala musculară după eforturile fizice din timpul zilei. Dacă te afli în drum, aroma uleiului de mentă te va ajuta să faci față cu răul de mare.

ULEIUL YLANG YLANG

Un puternic afrodiziac și antidepresiv. Merită și chiar îți recomandăm să folosești aroma caldă de bomboane și flori ale uleiului de ylang-ylang în love-story a ta: adăugă acest ulei în lampa de aromă (3-4 picături), în baie (4-7 picături), în gelul de duș (2 picături) sau în uleiul pentru masaj erotic (5-7 picături la 15 g ulei de bază). Aplică o picătură de ulei pe pieptenele tău pentru a-ți pieptăna părul umed. Uleiul ylang-ylang va avea grijă de tine: acesta „lustruiește” perfect pielea, părul și unghiile, întinerește și hidratează. Și, de asemenea, ajută la fixarea bronzului. Dar nu exagera: datorită intensității aromei de ylang-ylang, uleiul poate provoca greață și dureri de cap.

ULEIUL DE LAVANDĂ

Un produs ideal pentru îngrijirea pielii sensibile. Îndepărtează roșeața, descuamarea pielii și mâncărimea. Are un efect revigorare și de regenerare. Proprietățile antiinflamatorii și dezinfectante ale uleiului de lavandă îl fac, de asemenea, ideal pentru îngrijirea tenului gras și combinat. Pentru asta se adaugă 1-2 picături în crema de față sau se dizolvă 2-4 picături în 0,5 litri de apă pentru spălarea feței (poate apărea o ușoară senzație de furnicături timp de 1-2 minute – asta este normal). Adăugarea regulată a uleiului de lavandă în șamponul sau masca ta de păr (3-5 picături) reduce pierderea părului și fragilitatea acestuia, înlătură mătreața și reglează producția de sebum. Include uleiul de lavandă în ritualul tău de frumusețe seara – aroma lui rece și relaxantă te va ajuta să faci față insomniei și excitării excesive.

Pe lângă uleiuri, există multe alte produse, din care se poate face o mască pentru față

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.