5 MINUTE PE ZI PENTRU TINEREȚE ȘI LONGEVITATE

Girls

Despre ce vorbim noi? Cum vei putea aloca tu tocmai 5 minute din viața ta interesantă pentru un stil de viață sănătos? Deși toate activitățile de însănătoșire, pe care le-am pregătit noi pentru tine, îți vor lua mai puțin de 5 minute!

1. Mulți antrenori și luptători pentru sănătate ne sfătuie să renunțăm la lift și să ne antrenăm mușchii abdominali și ai picioarelor, mai ales că pe lângă asta, aceste exerciții au un efect foarte pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Cu toate acestea, din păcate, prea puțini oameni ascultă acest, deoarece lenea lor naturală și lipsa de timp prevalează asupra lor.

Nu toată lumea știe, dar să cobori scările este, de asemenea, foarte sănătos pentru organism. Aceste mișcări simple dau sarcină vaselor de sânge și mușchilor, deși pentru a le efectua ai nevoie de foarte puțin efort. Iar dacă vei risca să cobori scările cu spatele înainte, atunci vecinii tăi vor decide că ești nebun, dar, în schimb, mușchii coapselor și ai spatelui „îți vor spune mulțumesc“.

2. Gâtul oamenilor, care își petrec tot timpul în fața calculatorului, poartă o sarcină foarte grea.

Acest lucru este exprimat prin dureri în mușchii umerilor, iar uneori articulațiile trosnesc. Poți ușura activitatea vertebrelor cervicale cu ajutorul unui exercițiu interesant și foarte simplu. Este necesar să ții în dinți un creion, și apoi să începi să scrii în aer cu ajutorul acestuii creion un alfabet imaginar.

3. O altă rețetă folositoare: vei avea nevoie de sare de mare, în granule sau pulbere.

Este necesar să dizolvi sarea de mare în apă caldă și cu soluția obținută trebuie să-ți clăîtești gâtul. Acest proces va avea un efect foarte pozitiv asupra amigdalelor, dinților și mucoasei nazofaringiane. Această clătire va reduce riscul de formare a cariilor, bolilor respiratorii acute, anginei.

giphy4. Unii cred, că sensul exercițiilor de respirație constă în inhalarea unei cantități mari de oxigen, dar asta nu-i așa. Este mai bine să limitezi numărul de respirații în timpul acestui exercițiu. În timpul exercițiilor de respirație trebuie să limitezi accesul oxigenului la celulă și să afli, cum se va comporta ea într-o astfel de situație. Este necesar să faci o inspirație și o expirație completă și să-ți oprești respirația. După ce nu vei mai putea să nu respiri, respiră de câteva ori și repetă exercițiul. Trebuie să ai ca scop să fii capabil să-ți ții respirația timp de trei minute. La început va fi dificil, dar în cele din urmă vei reuși. Apropo – recordul mondial este de 18 minute și 3 secunde, și a fost pus de scafandrul Gianluca Genoni.

5. Mănâncă napi, tulpini de varză, mere sau morcovi cruzi. Nici măcar nu știi despre statistica tristă ale persoanelor, care suferă de hemoroizi, iar majoritatea dintre acești oameni nu au nici măcar treizeci de ani. Deci, în Europa, numărul celor care suferă de această boală neplăcută și foarte dureroasă este de tocmai 40%! În fiecare zi, riscul de a dobândi această boală este în creștere, iar la această creștere contribuie lipsa de fibre. Noi putem compensa această lipsă consumând pâine de secară, fructe, cereale și legume.

6. Iar acum noi vom vorbi despre un exercițiu amuzant. În timp ce îl vei efectua, va fi mai bine să nu te uiți în oglindă – îți garantăm, că vei începe să râzi, iar întregul exercițiu va fi în zadar. Este necesar să stai în patru labe, să îndoi spatele și timp de câteva minute să efectuezi cu bazinul mișcări circulare în sus și în jos, precum și în dreapta și în stânga. Acest exercițiu se numește „Pisica“, așa că te poți imagina în rolul acestui animăluț, poate așa îți va fi mai ușor. Acest exercițiu îți asigură un spate sănătos și îți va proteja spatele de diverse dureri, chiar dacă vei decide să ridici ceva greu.

 

Loading...

7. Înainte de a merge la culcare trebuie să te speli pe picioare cu apă rece. Este suficient să faci acest lucru numai timp de un minut. Procedura contribuie la un somn mai adânc și mai odihnitor,m precum și va ajuta la îmbunătățirea stării venelor picioarelor. O astfel de călire poate fi considerată mai sigură decât atunci când te scalzi cu totul în apă rece, deoarece poți chiar să răcești, dacă organsimul nu este deprins cu așa proceduri.

8. Un alt exercițiu interesant: este necesar să stai cât mai mult timp posibil luând cea mai incomodă poziție, răsucindu-ți toți mușchii deodată.

Eforturile ar trebui să fie maxime, atunci vor fi implicate toate grupurile de mușchi, care până acum nu au lucrat aprope deloc. În această poziție trebuie să stai cel puțin timp de un minut. Data viitoare încearcă să iei o poziție diferită.

9. Acest exercițiu este îndreptat spre îmbunătățirea posturii. Trebuie să-ți alipești spatele drept și umerii de perete. Păstrând spatele drept este necesar să te îndepărtezi puțin de perete, să-ți pui o carte grea pe cap și să efectuezi cel puțin zece genuflexiuni. În timp ce faci acest exercițiu cel mai important este să nu lași cartea să-ți cadă de pe cap.

10. Suntem obișnuiți cu faptul că toate substanțele nutritive pătrund în organism prin alimente, dar pielea noastră, de asemenea, are nevoie de o hrănire. Îți recomandăm să aplici puțină miere pe antebraț pentru câteva minute, iar după ce ea este absorbită de organism, clătește cu multă apă, cu ajutorul dușului. Această procedură va ajuta organismului să obțină aproximativ 40 de tipuri de vitamine și oligoelemente.

giphy11. Ochii au nevoie de odihnă, la fel ca și întregul nostru corp, iar cel mai bun mod de a organiza asta – dă-le o mică pauză. Ochii noștri lucrează permanent, cel puțin 12-14 ore pe zi, iar pe timp de noapte ei văd vise colorate, de aceea este necesar să-i lași în întuneric să se odihnească puțin.

Închide ochii, acoperă-i cu mâinile, fără a atinge pleoape. Stai câteva minute în întuneric absolut. În acest timp, diferite imagini vor dispărea, iar înaintea ta va veni o suprafață asemănătoare cu catifea neagră și netedă. Este suficient doar câteva minute pentru a scăpa de încordarea ochilor. Repetă această procedură de 5-6 ori pe zi.

12. Luptăm cu microbii. Procedura următoare va ajuta la distrugerea microbilor și trebuie menționat faptul, că vor muri numai agenții patogeni, dar nu și bacteriile bune pentru organism.

Este necesar să storci sucul dintr-o lămâie în apă rece și să bei această băutură obținută. Acest amestec te va încărca cu vitamina C, precum și va contribui la întărirewa imunității slabe. Cu toate acestea, bărbații, care plănuiesc să devină tată în curând, ar trebui să se abțină de la consumul acestei băuturi. Cercetările efectuate de Universitatea din Melbourne dovedesc faptul că sucul de lămâie reduce numărul de spermatozoizi activi.

13. Medicina orientală susține, că pe lobul urechii sunt situate unsprezece „pete lunare“, care sunt responsabile pentru același număr de organe din corp. Deci, masajul urechilor ajută la lupta cu frigiditatea la femei și impotența la bărbați. Este cunoscut demult și faptul că în urechi se află terminații nervoase, care furnizează semnale la creier. Astfel, masajul lobului urechii nu numai că este foarte plăcut (uneori chiar incitant), dar și mai are un efect tonifiant și analgezic.

giphy14. Unexercițiuexcelentpoate fi efectuat cu ajutoruldușului. Ai nevoie de un jet maxim și de o temperaturămaximă a apei. Apoiîndreaptăjetul de apă direct înfață la o distanță de aproximativzececentimetri. Dupăaceastăprocedură, șterge-țifața cu unprosopmoalesiaplica o crema hranitoare. Datoritămasajuluitermicpoțiîmbunătățielasticitateapieliișitepoțiproteja de aparițiaridurilorÎn plus, dușulfirbinte are unefect benefic asupracirculațieisângeluișirelaxeazăexcelentmușchiifeței. Astfel de efecteajută la combatereaoboseliișila lupta împotrivastresului.

15. Dacă consumi alcool, bea înainte de asta 6-7 comprimate de cărbune activat și, de asemenea, el va ajuta dacă ai mahmureală sau dacă consumi regulat alcool. Cărbunele activat acționează ca un absorbant, ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism, a metalelor grele, toxinelor și otrăvurilor de origine vegetală. Cu toate acestea, nu exagera cu cărbunele, în caz contrar acesta va absorbi și substanțele nutritive benefice conținute în organism.

Dacă sunteți decis pentru a urma o dietă, trebuie mai întâi să vă pregătiți organismul.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.