5 cele mai bune rețete de băuturi încălzitoare

5 cele mai bune rețete de băuturi încălzitoare

Aceste băuturi te vor ajuta nu numai să-ți protejezi organismul și sunt nu numai niște ajutori excelenți în lupta cu boala, dar și te vor încălzi după plimbările la aerul curat și înghețat sau pur și simplu te vor face să te bucuri de un gust plăcut în serile reci.

  1. Ceai cu ghimbir.Pentru a prepara această băutură, ia ceai negru, o jumătate de litru de apă, câteva linguri de rădăcină de ghimbir ras, miere și lămâie. Prepară ceaiul negru, lasă-l ceva timp să se răcească puțin, apoi adaugă rădăcina de ghimbir ras, 1-2 felii de lămâie și o linguriță de miere.
  2. „Ceai tibetan” cu lapte.Avem nevoie de un amestec de ceai verde și negru, o jumătate de litru de lapte cu conținut scăzut de grăsime, o jumătate de litru de apă, cuișoare, nucșoară sub formă de praf, ghimbir și cardamom.

Pune apa pe aragaz, adaugă ceai verde și 5-6 muguri de cuișoare cu cardamom. Dupa ce fierbe ceaiul, adaugă laptele, apoi adaugă ghimbir și ceai negru. Așteaptă până ce se va încălzi încă o dată și aruncă în acest amestec o jumătate de linguriță de praf de nucșoară. La câteva minute după fierbere, strecoară ceaiul și toarnă prin cești.

  1. Ceai de cătină.Pregătește ceaiul negru, o jumătate de litru de apă, 200 de grame de boabe de cătină și două linguri de miere naturală (dacă nu ai miere, poți adăuga zahăr).

Se ia 2/3 din boabele de cătină și transformă-le într-un piure. Masa obținută se adaugă în ceainicul cu ceai împreună cu boabele rămase, se toarnă apă clocotită și se lasă timp de aproximativ 15 minute. Ceaiul se strecoară și se toarnă în cești.

Loading...

  1. Glühwein fără alcool.Vei avea nevoie de suc de portocale și struguri, scorțișoară, ghimbir, cardamom, cuișoare, mere, stafide, portocale și miere proaspătă.

Se amestecă un litru de suc de struguri cu un pahar de suc de portocale. Se încălzește amestecul la foc mic. În același timp, trebuie să te ocupi de prepararea condimentelor. La o linguriță de scorțișoară adaugă 5 cuișoare, o treime dintr-o linguriță de cardamom sub formă de praf și câteva bucățele de rădăcina de ghimbir. Împreună cu mirodeniile preparate se adaugă și stafidele la sucul de pe aragaz și se încălzește timp de 15-20 de minute. Apoi se taie în felii portocala și mărul și se trimite tot acolo în băutură. La sfârșitul procesului de încălzire, se adaugă o lingură de miere.

  1. Cacao.Un litru de lapte se încălzește pe aragaz. În paralel, amestecăm 5 linguri de cacao cu o cantitate mică de lapte rece, până când obținem un amestec gros. După ce laptele fierbe în oală, se adaugă acolo amestecul obținut anterior și se aduce la fierbere. Important este să amesteci tot timpul, fără a te îndepărta de aragaz. Dacă ai dorință, poți adăuga în băutura preparată puțin zahăr.

Poftă bună!

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.