30 lucruri, pe care orice pariziană ar trebui să le facă până la 30 de ani

lucruri pe care orice pariziana ar trebui sa le faca pana la  de ani

Garance Dore – un blogger de modă, care trăiește în New York, este renumită datorită sarcasmului său francez special. Ea are o atitudine umoristică față de sine, de modă, de stil și, cel mai principal, față de termenul ”pariziancă”: ocupația ei preferată este de a râde și de a face glume despe evlavia, pe care, dintr-un motiv necunoscut, o simt cetățenii altor țări, în ceea ce privește femeile, care trăiesc în Paris.

Cele mai multe dintre fete vin la Paris pentru a studia și pentru a lucra, cineva rămâne apoi în acest oraș, cineva se întoarce „în provincie”, păstrând amprenta vieții pariziene pentru totdeauna. Vârsta ideală pentru a trăi în Paris – de la 20 până la 30 de ani: în acest timp, poți reuși să te dezamăgești în viață și oameni, să înveți să combini perfect lucrurile de diferite nuanțe de gri, adică, după cum scrie Garance, poți să devii o adevărată femeie pariziană.

№1. SĂ ÎNVEȚI SĂ REACȚIONEZI LA ORICE NOUTĂȚI

  1. A) SCEPTIC
  2. B) SĂ NU FII SURPRINSĂ DE NIMIC
  3. C) SĂ DAI VINA IMEDIAT PE GUVERN / VREME / TURIȘTI

Ți se spune că ai câștigat un milion de dolari? Of, nici nu știu. În ziua de astăzi sunt așa taxe mari, încât este mai bine să nu câștigi nimic. Pe străzi aleargă hoarde de zombie? Ei bine, la ce altceva te-ai așteptat de la acest guvern cu politica sa de migrație mediocră?..

№2. SĂ ÎNȚELEGI, CARE CULORI ȚI SE POTRIVESC

Adică să înțelegi faptul, că culorile neagră, gri și bej se potrivesc tuturor.

№3. SĂ ÎNVEȚI SĂ STRÂNGI FARFURIA DE BRÂNZETURI

Și să găsești numaidecât vreun fel de cașcaval, care a fost păstrat 17 luni și 23 de zile, undeva într-un sat mai departe, în care poți ajunge numai când este lună plină și numai călare pe un măgar. La urma urmei, pe cine poți surprinde astăzi pur și simplu cu un Beaufort bun?

№4. SĂ ÎNȚELEGI ÎN SFÂRȘIT, CE SILUETE ȘI CE TIPURI DE HAINE ÎȚI EVIDENȚIEZĂ AVANTAJELE FORMELOR TALE

Și să cumperi numai îmbrăcăminte, care ți se potrivește ție, nu alerga după tendințele sezoniere de modă, tu doar ești o pariziană, nu o prostuță de la Marsilia!

№5. SĂ TE ÎNDRĂGOSTEȘTI DE UN NETREBNIC

Să-l găsești pe acel unicul, cel mai cel mai, care îți va epuiza tot sufletul și îți va rupe inima în bucăți. Astfel, încât să ai tot dreptul să stai melancolic ore întregi pe terasa unei cafenele, să bei vin și să fumezi o țigară după alta.

№6. SĂ-I FRÂNGI INIMA UNUI BĂRBAT DECENT

De ce este el atât de normal și cinstit? Sună după sex și, în general… În cele din urmă, dacă nu vei frânge inimile bărbaților normali, atunci la treizeci de ani nu vei avea niciun un motiv să stai melancolic ore întregi pe terasa unei cafenele, să suferi de singurătate, să bei vin și să fumezi o țigară după alta.

№7 SĂ ÎNVEȚI SĂ-ȚI VOPSEȘTI CORECT OCHII

Dumnezeu cu ea, cu farfuria de brânzeturi, scrie Garance, dacă trebuie să alegi unul cel mai important lucru, pe care trebuie să-l înveți până la treizeci de ani – acesta este machiajul.

№8. SĂ ÎNVEȚI O LIMBĂ STRĂINĂ. CEL PUȚIN PRIMITIVA ENGLEZĂ

Altfel, cum vei putea împărtăși altminteri cu britanicii și americanii disprețul tău față de cultura anglo-saxonă?

№9. „SĂ GĂSEȘTI VINURILE TALE“: ADICĂ SĂ AFLI DESPRE VIN ATÂT DE MULT, CÂT ESTE SUFICIENT PENTRU A ORGANIZA O PETRECERE

Cel mai simplu mod este de a avea o scurtă aventură cu un agent de vânzări dintr-un butic de vin, care va rezolva pentru tine problema „de a găsi vinurile tale“. Nu ai nevoie de multe: o listă din două sau trei vinuri roze, un bordeaux interesant sau (mai bine) Burgundia, un Sauvignon bun și câteva vinuri albe dulci pentru a le servi cu foie gras și tarte cu fructe de mare.

№10. SĂ-ȚI DEZVOLȚI PROPRIUL TĂU STIL

Adică, să spun mai precis, să decizi cămăși albe de ce brand vei cumpără în următorii 20 de ani.

№11. SĂ ÎNVEȚI SĂ-ȚI PETRECI TIMPUL ÎN SINGURĂTATE

Să mergi singură la cinema, să călătorești singură, să iei cina într-o cafenea fără companie. La fel ca în orice oraș mare, în Paris sunt o mulțime de oameni singuri. Dar, spre deosebire de locuitorii din alte orașe, femeile pariziene sunt înconjurate de cupluri romantice, care vin în Orașul Iubirii din întreaga lume și toarnă sare peste rănile femeii cu îmbrățișările sale la fiecare colț. În orice caz, capacitatea de a te simți confortabil când ești singură, îți va fi de folos în viață, scrie Garance, autosuficiența – este o caracteristică a oamenilor adulți.

Loading...
№12. ÎNVAȚĂ SĂ-ȚI ARANJEZI PĂRUL ASTFEL, ÎNCÂT COAFURA SĂ ȚI SE POTRIVEASCĂ PERFECT, DAR, ÎN ACELAȘI TIMP, SĂ ARATE CÂT MAI NEGLIJENTĂ.

Perfecționismul – este un semn de lipsă de încredere în sine, iar tu ai încredere în tine, deoarece ești o femeie pariziană. Și nimeni nu trebuie să știe, că acest coc neglijent, cu niște șuvițe, care atârnă drăguț – este rezultatul unui efort de ore întregi.

№13. SĂ ÎNVEȚI SĂ-ȚI SIMȚI MĂSURA

O fată de douăzeci de ani, care a băut cam mult, provoacă zâmbet. O femeie de treizeci de ani, care a băut cam mult, provoacă milă.

№14. SĂ LUCREZI ÎN CALITATE DE CHELNERIȚĂ. SAU HOSTESS. SAU…

Ar fi bine să lucrezi la o funcție, care este la cel mai scăzut nivel din domeniul serviciilor, pentru a învăța să respecți personalul pentru toată viața – pentru unii este necesar să învețe bunele maniere doar într-un așa mod radical, scrie Garance.

№15. SĂ AI UN MILION DE CUNOSCUȚI, DAR SĂ ÎNVEȚI SĂ NU CONFUNZI CUNOSCUȚII CU PRIETENII

Prietenii adevărați sunt acei, care vor fi alături de tine în criza ta de treizeci de ani, care vor asculta scâncetele tale cu privire la bătrânețea, care vine și vor reacționa calm la declarațiile tale de tipul „la naiba cariera de avocat, vreau să devin un fotograf!“

№16. SĂ ÎNVEȚI SĂ FILTREZI IDEILE ALTORA

Nu contează, cine încearcă să ți le impună – părinții sau un editor de revista glossy. O parte foarte mică parte din aceste idei ți se potrivesc, iar până la treizeci de ani trebuie să înveți să arunci fără regrete ceea, de ce nu ai nevoie.

№17. SĂ PIERZI CÂTEVA PERECHI DE MĂNUȘI ȘI OCHELARI SCUMPI, IAR APOI SĂ ÎNVEȚI SĂ CONTROLEZI MIȘCĂRILE LOR ÎN SPAȚIUL DIN JURUL TĂU

În momentul când pierZi a treia pereche de ochelari de designer, de obicei, asta te determină să te iei în mâini și să înveți cum să verifici, dacă nu ai lăsat nimic interesant la ieșirea din cafenea sau dintr-un taxi.

№18. SĂ ÎNVEȚI SĂ TE DESCURCI SINGURĂ CU FINANȚELE TALE

De exemplu, să te descurci cu semnificația cuvântului „obligațiuni“ sau, în genere, să mergi la un consultant, care te poate ajuta să dezvolți un plan de economisire și acumulare a finanțelor. Oh, sigur că tu încă mai ai timp pentru a deveni bogată în viitor, dar, în orice caz, ar fi mai bine să începi să strângi cel puțin câte 100 de euro pe lună, pentru ca să ai ce să pui în chiloții striperului la petrecerea cu ocazia zilei tale de naștere la optzeci de ani.

№19. SĂ ȘTII LOCURILE „TALE“ DIN ORAȘ

Câteva baruri, unde îți poți petrece timpul plăcut, un coffee shop unde se face cel mai gustos cappuccino din oraș, o boulangerie cu cornuri decente… Come on, e orașul tău, e timpul deja să-l marchezi cu locurile tale, scrie Garance.

№20. SĂ ÎNVEȚI SĂ TRĂIEȘTI ȘI ÎN STAREA „NU AM BANI DELOC“, ȘI ÎN STAREA „N-AM CE FACE CU BANII“

Și să înțelegi filozofic trecerea de la o stare la alta. Paris este un astfel de oraș, în care nu știi niciodată, ce va cădea peste tine în minutul următor: un proiect plin de bani sau o notă de plată de la dentist.

№21. SĂ ÎNVEȚI SĂ DESCHIZI ȘAMPANIA ASTFEL, ÎNCÂT SĂ NU SIMȚI O DURERE CHINUITOARE

Să uzi cu spuma de șampanie rochiile negre mici, dar foarte scumpe, ale oaspeților tăi – este un mauvais ton (adică o menieră proastă, în caz că nu știți franceza). Tu nu ai 15 ani și nu ești la o nuntă americană, deci nu merită să strici plăcerea de la savurarea băuturii nobile cu o farsă proastă.

№22. SĂ SUPRAVIEȚUIEȘTI O DRAGOSTE SPONTANĂ

Așa dragoste, după care în dimineața următoare rămâne numai o întrebare – „Ce naiba a fost asta?!“. Va fi un clasic one night stand sau doar un flirt activ cu un străin frumos – fiecare decide pentru sine. Dar este obligatoriu să supraviețuiești un astfel de atac romantic cel puțin o dată! Doar ești în Paris.

№23. SĂ TE CLARIFICI CU PUNCTELE TARI ȘI PUNCTELE SLABE ALE CARACTERULUI TĂU.

Și să le accepți în același mod ca și dimensiunea fundului, lungimea picioarelor și alte caracteristici a priori, cu care vei avea treabă până la sfârșitul vieții.

№24. SĂ ÎNEȚELEGI, CE CALITĂȚI SUNT CU ADEVĂRAT IMPORTANTE ÎNTR-UN BĂRBAT

Mâinile mari și puternice, mașina și barba elegantă pot rămâne în listă – întrebarea este, pe ce loc.

№25. SĂ RECITEȘTI CLASICA ȘCOLARĂ PENTRU A DOUA OARĂ

Este uimitor, cât de interesantă poate fi cartea, când știi exact, că nu va trebui să scrii un eseu pe tema subiectului ei!

№26. SĂ ÎNVEȚI SĂ-ȚI FACI SINGURĂ MANICHIURA, PEDICHIURA ȘI SĂ-ȚI SMULGI SPRÂNCENELE

De alfel, ce vei face tu, dacă viața te va arunca la vreo 20 de km de la Paris?

№27. SĂ ÎNVEȚI SĂ FACI 4 FELURI DE MÂNCARE MAI BINE CA ALTELE

1 gustare, 1 fel principal, 1 desert și 1 băutură (cocktail). Gata, poți fi mâmdră de tine, ai îndeplinit programul minim și ai apărat faima culinară a femeilor franceze.

№28. SĂ ÎNVEȚI SĂ MERGI PE TOCURI ÎNALTE ȘI SĂ FOLOSEȘTI RUJUL ROȘU

Viața este o chestie vicleană, nu știi niciodată pe ce covor roșu sau la ce nuntă scumpă poți fi invitată. Poți să nu iubești tocurile înalte și rujul roșu, dar trebuie să fii capabilă să le folosești.

№29. SĂ ÎNVEȚI SĂ SPUI ”NU”

Însăși Garance așa și nu a mai învățat, dar a inclus acest punct pe lista sa, pentru că editorul său a insistat, o femeie avansată, căreia autoarea nu i-a putut spune „nu“. Iar dacă aș fi învățat mai demult, scrie Garance, tu acum nu ți-ai fi pierdut timpul tău pe acest truism.

№30. SĂ ÎNVEȚI SĂ TE SIMȚI SPECIALĂ

Nu contează, dacă ești o femeie pariziană sau nu. Oricât de dificil ar fi, există întotdeauna o cale de ieșire: ia-te în mâini, îmbracă ceva frumos și ieși la o plimbare prin orașul tău. Cel mai frumos oraș din lume.

Și, în cele din urmă – învățați respectul de sine pentru a evita greșelile multor femei în relații

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.