11 tendințe de alimentație sănătoasă, cu care  ar trebui să-ți iei rămas bun chiar acum!

tendinte de alimentatie sanatoasa cu care ar trebui sa ti iei ramas bun chiar acum e

Moda dictează să transformi tot ce este verde în smoothie , să adaugi la orice ocazie semințele de chia, să prepari clătite cu lapte de soia  și să alergi după  produse rare, dar incredibil de utile. Dacă te-ai săturat, atunci această colecție este pentru tine.

Burger-avocado

tendinte de alimentatie sanatoasa cu care ar trebui sa ti iei ramas bun chiar acumNu există nici o dispută, avocado este  minunat. Dar pentru a utiliza un fruct, cunoscut pentru textura sa matasoasă, moale, în loc de pîine într-un burger? V-a rămîne mereu un secret, de ce este în general considerat a fi comestibil.

Superfood

Inițial, așa erau  numitele produsele naturale organice cu concentrații mari de nutrienți (de exemplu, boabele  goji, acai, maca peruviană). Cu toate acestea, pe parcursul anului trecut, termenul a devenit atît de extins încît a pierdut sensul său original.

Toast cu avocado

Nu avem nimic împotriva fructelelor de avocado, chiar întins pe un toast. Dar cînd la el se adaugă ompleta, migdale zdrobite  și un munte de verdețuri, să manînci o astfel de construcție  este destul de dificil. O mușcătură – și umplutura este pe bluză sau pe genunchi. Acest fel de mîncare este bună numai pentru a o posta pe instagram. Este important ca alimentația  corectă și sănătoasă să fie simplă.

Dezbaterea despre micul dejun

tendinte de alimentatie sanatoasa cu care ar trebui sa ti iei ramas bun chiar acumOmletă, brioșe sau fulgi de ovăz? Disputele cu privire la ce să mănînci la micul dejun, și dacă este în general avem nevoie de el , dacă dimineața nu îți este foame, este timpul să-l lași în trecut. Mănîncă atunci cînd îți este foame.

Demult cunoscutele  produse ,, noi“

Varza kale, quinoa, chefir, unt ghee, kombucha, ceai matcha, tofu sau făina de orez – această lista de produse „senzaționale“ poate fi lungă.

Cu toate acestea, orice articol în stilul „ s-a descoperit un produs nou supereficient“     nu conține nici o senzație. Quinoa are o mie de ani de istorie din timpul civilizațiilor andine, untul ghee este folosit  în bucătăria indiană și pakistaneză, iar prima mențiune  despre kombucha se  datează din 220 î.Hr.

Loading...

Băuturile cu cărbune activ

Nu este necesar să se includă cărbunele în lista de alimente sănătoase. În ciuda faptului că carbunele  activat – un bun absorbant, să-l utilizați ca o băutură de detoxifiere nu este nevoie. Deoarece absoarbe totul, inclusiv medicamentele sau vitaminele  necesare organismului. Deci, lăsați-l pentru probleme digestive.

Apa cu clorofilă

Susținatorii de clorofilă  lichidă spun că acesta este un depozit de substanțe nutritive pentru organismul uman. Dar cît de mult a trebuie sa bei pentru a simți efectul? Funcționează el oare, sau vom cheltui banii în vînt pentru o apă colorată? Lichidul natural de clorofilă  nu este deloc ieftin, iar substanța sintetică  în suplimentele alimentare  aduce o listă lungă de efecte secundare.

Încîntarea pentru dietele stricte

tendinte de alimentatie sanatoasa cu care ar trebui sa ti iei ramas bun chiar acumCum știi că cineva ține o dieta strictă (dietă-fad)? Nu-ți face griji, ei singuri vor începe să-ți povestească, cel mai probabil, v-a încerca să te atragă în religia lor. Uneori vreau să le  răspund: „Ei bine, tu – o rază  de alimentare  pură în lumea lăcomiei, iar acum vă puteți opri de lăudat  și să vorbim despre altceva?“.

Obiceiul de a te răsfăța cu alimente

Încetați să va răsfățați  cu alimente. Indiferent ce sens are  aceasta – a mînca desert, a bea pahar de vin sau de a lua popcorn într-un cinematograf. În schimb, haideți să începem sa măncăm ceea ce ne place si unde vrem noi (atâta timp cît aceasta mîncare  conține legume). Iar ca să ne răsfățam  vom merge la spa.

Supă de oase

Supa de oase a devenit etalonul alimentației sanatoase în 2016 (în timp ce vegetarienii o consideră ca fiind iad curat!). Mai bine să rămînă acolo în trecut. Aceasta este baza pentru supă, nu un elixir magic.

 Sandwich-uri din batata (cartof dulce)

tendinte de alimentatie sanatoasa cu care ar trebui sa ti iei ramas bun chiar acumLa început, te gîndești că a face sandwich-uri din cartofi dulci – o idee interesantă. Dar, în cele din urmă nu este mai bună decât deja cunoscutul  burger de avocado. Muncă  multă  dar efectul este minim. Așa că hai să ne întoarcem la pâine.

Și ce în schimb?

Dacă sunteți în căutarea de trucuri ,sfaturi utile și vesele cum să duceți un mod de viață sănătos – citiți acest articol , imbibat cu motivație și inspirație. Și începe să te  schimbi chiar  acum!

 

Ce iubiți cel mai mult din mîncare?

Loading ... Loading ...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.