10 REGULI DE LA AUTORUL CĂRȚII „EAT, PRAY, LOVE“

original

Cu toții ne întrebăm din când în când în ce constă fericirea și unde să o căutăm. Elizabeth Gilbert, autoarea unui roman renumit „Mănâncă, Roagă-te, Iubește”, a împărtășit cu noi câteva principii, care îi fac viața ei mult mai ușoară, mai veselă și mai fericită.

Regula Nr. 1: Nu trebuie să fii lipsit de frică — doar fii curios

Nu îți recomand să scapi complet de fricile, pe care le ai. Am întâlnit eu astfel de oameni: ei fie erau psihopați, fie copilași de trei ani. Cred că noi din natură suntem foarte curioși. Curiozitatea este un lucru uimitor: dacă depunem puțin efort, putem obține rezultate fără precedent. Dacă în fiecare dimineață când te trezești, îți vei pune întrebarea: „Ce aș mai vrea eu să aflu?” – și te vei apropia în fiecare zi măcar cu un milimetru de scopul tău, viața ta ți se va îmbunătăți de câteva ori.

Regula Nr. 2: Împrietenește-te cu propriile frici

Personal, mă tem de foarte multe lucruri în viață, dar au fost și momente, în care a trebuit să mulțumesc propriilor frici: „Eu înțeleg, că mă protejați și că sunteți body-guardul meu”. Noi nu apreciem că anume acest body-guard ne păstrează viața atât de mult timp. Suntem încă vii, pentru că într-un anumit moment frica noastră ne spune: „Nici nu te gândi să urci în mașină cu acest tip”, „Nu merge pe străzile întunecate”, „Mai bine nu intra în apă, tu știi foarte bine că nu ești un înotător foarte bun!”. Noi suntem datori fricilor noastre, pentru că ele ne salvează viața în fiecare zi.

feebadbfdbcbeba

Regula Nr. 3: Încetează să cauți certitudini

Știm cu toții, că în lume există paradoxuri și incertitudini. Și, atâta timp cât noi continuăm să căutăm reguli, care ne vor ține cât mai departe de ele, nu ne vom simți siguri pe noi înșine..

Regula Nr. 4: Fii răbdător cu tine însuți

Nu ești obligat să faci un salt enorm și să depui prea mult efort pentru a deveni fericit. Fiecare dintre noi așteaptă un semn sau un miracol. Desigur, există ceva dramatic și frapant în asta, dar astfel de lucruri nu se întâmplă atât de des, cum am dori noi. Noi, oamenii, căutăm cea mai ușoară cale. Dar cred că înțelegeți – eu nu mi-am scris cartea într-o singură zi. Înainte de a face acest lucru, am trecut printr-o mulțime de experiențe, griji, probleme și am vărsat o mulțime de lacrimi. Pentru a ajunge la „linia albă”, va trebui să corectezi acele lucruri care trebuie corectate. Iar pentru asta vei avea nevoie de multă răbdare către tine însuți și de abilitatea de a te putea ierta pe tine și pe alții, pentru că a schimba pe cineva este o sarcină foarte dificilă.

aafbbadbaa

Regula Nr. 5: Nu aștepta garanții

Mulți dintre noi ezită să înceapă ceva doar pentru că ei nu cred în rezultatul final. Foarte mulți nu știu că acesta și este sensul. Dacă noi am fi știut cu ce se va termina călătoria, nu am fi început-o niciodată. „Ce se va întâmpla dacă voi pleca într-o călătorie, dar nu voi găsi nimic la sfârșit?” – vei întreba tu. Te asigur că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. La sfârșitul fiecărei călătorii, chiar dacă nu ai primit ceea ce ai vrut, ai aflat în schimb mai multe lucruri despre tine însuți. Da, este imposibil să scapi de sentimentul de frustrare, dar este o regulă a vieții, o parte a drumului nostru.

Loading...

Regula Nr. 6: „A refuza” și „A renunța”— nu înseamnă unul și același lucru

A refuza ceva – înseamnă a conștientiza: ceea ce faci nu este interesant sau este dificil, sau plictisitor. A renunța – înseamnă a admite: „Nu mai am deloc puteri, nu mai pot face nimic și nu mai pot oferi nimic”. Deseori îmi era rușine de acele acțiuni și lucruri, care se întâmplau din pricina faptului că am refuzat ceva. Și, viceversa, cele mai bune lucruri din viața mea se întâmplau anume în acele momente, când eu renunțam. În astfel de momente eu înțelegeam că, de fapt, nu sunt cel mai puternic om din univers și atunci pur și simplu pluteam în josul râului.

bcbcdfec

Regula Nr. 7: Fii creatorul propriei vieți, și nu observatorul

În cartea „Marea magie“, eu sfătuiam cititorii să găsească orice formă de creativitate, care le va atinge sufletul. Reporterii mă întrebau apoi, dacă nu mă tem, că după ce lumea va citi cartea mea, se va umple de picturi proaste? Nu m-am așteptat la o astfel de aroganță. Arta nu poate fi doar de elită și orice persoană își poate arăta talentul în orice domeniu. Chiar dacă nu poți desena, nu-ți fie frică să creezi! Asta este mult mai bine, decât doar să privești dintr-o parte cum viața trece pe lângă tine. Găsește ceea ce te inspiră, ceea ce te interesează anume pe tine și nu numaidecât ce este ”la modă”. Nu-ți fie frică de critici, creează și riscă – atunci și viața va începe să-ți aducă mai multă bucurie..

Regula Nr. 8: Găsește-ți „tribul” tău

Probabil, mulți dintre noi au nevoie de un mentor. Dar dacă un grup de colegi cu interese și probleme asemănătoare pot fi mai buni decât un mentor? Într-un astfel de grup vă veți motiva reciproc pentru a deveni mai buni. Dar ce să faci, dacă încă nu ai un „trib” al tău? Simplu – creează-l și devină liderul propriului tău clan. Dacă nu există ceea, de ce ai tu nevoie, atunci creează asta singur.

feaecdefeddaedff e

Regula Nr. 9: Pune întrebările corecte

Mulți oameni, după ce îmi citesc cartea, gândesc că o călătorie le poate schimba total viața. Mi se pune deseori întrebarea: „Cum se numea acea pizzerie din Napoli?”. Dar în cartea mea nu merge vorba despre pizzerie, ci despre întrebările, pe care ni le punem noi singuri. Întreabă-te: „Ce vreau să fac în viața asta?”, „Ce aș vrea eu cel mai mult și cel mai puțin?”, „Ce mă face fericit?”, „Cine mă ajută să înțeleg că lumea este plină de oportunități?”. Pune întrebările potrivite – devină un om de știință bazându-te pe propriile experiențe..

Regula Nr. 10: Continuă să trăiești

Este jignitor atunci când ceva nu ne iese așa cum am plănuit la început. Dar cel mai urât lucru se întâmplă atunci când noi lăsăm mâinile jos și spunem: „Nu voi mai spune niciodată nimănui despre visele și dorințele mele”, „Nu voi mai iubi niciodată”, „Nu voi mai face asta niciodată”. Și atunci ce ne mai rămâne de făcut până la sfârșitul vieții? Să așteptăm moartea și să plătim facturile până ce va veni acea zi? Atâta timp, cât există probabilitatea, că în viața noastră vor exista momente fericite, nu trebuie să renunțăm. Trebuie să continuăm să trăim. Nu există nimic mai important în viața fiecărui om, decât a fi o persoană curioasă și interesată. Regulile pentru consolidarea sănătății.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.