10 motive pentru care nu dai jos kilogramele, chiar dacă mănânci foarte puțin

234657

Ai tăiat la minim regimul tău alimentar, mănânci aproape ca o pasăre, iar cântarul arată cu încăpățânare aceeași (foarte tristă) cifră? Hai să vedem de ce nu poți scăpa de kilogramele în plus!

Dacă pe parcursul unei luni și mai mult, ai avut grijă de ceea ce mănânci, iar greutatea nu dispare nicicum, caută cauza acestui fapt în lista noastră!

De ce nu dispar kilogramele în plus

1. Totul e în regulă cu glanda tiroidă?

Dacă ai hipotiroidism, adică funcția glandei tiroide este redusă în mod semnificativ, atunci tu nu vei slăbi, până nu vei rezolva această problemă. Primele simptome de hipotiroidism sunt oboseala, depresia, melancolie constantă și apatie. Probabil ai chicotit acum și te-ai gândit că este o stare tipică pentru toți, când afară e toamna târzie? Anume aici și se ascunde pericolul: tu poți nici să nu înțelegi că ești bolnavă, în timp ce te gândești, că starea ta proastă este cauzată de vremea rea de afară, lipsa de soare și perspectiva mohorâtă de a trăi încă șase luni în întuneric și frig. Dacă vezi că ești chiar în așa stare – mergi imediat la medic. Trebuie să dai sânge pentru a verifica nivelul de hormonii tiroxina (T4) și triiodotironina (T3).

2. Oare nu te-ai relaxat prea mult?

Dacă în ultima vreme în viața ta se întâmplă numei evenimente pozitive, oamenii dragi te bucură, iubitul te alintă, șeful te laudă, iar prietenii te admiră, suntem foarte fericiți pentru tine, dar … anume aceste senzații de bunăstare și pace sufletească pot fi cauza reducerii metabolismului. Persoanele care se confruntă cu așa-numitul „stres pozitiv”, au un metabolism mai activ și pierd mai ușor în greutate, în comparație cu cei, care se află într-o stare de relaxare permanentă. „Pozitiv” este considerat a fi stresul cauzat de exercițiile fizice, empatia emoțională către persoane reale sau personaje ale cărților și filmelor, de senzațiile tari, dar sigure, cum ar fi cele pe care omul le simte la un roller coaster.

3. Chiar așa de puțin mănânci?

Ce să faci, dacă grăsimea nu dispare? Dacă estimezi cantitatea de alimente consumate după volumul porțiilor, verifică, dacă nu s-a strecurat în lista de produse alimentare pe care le mănânci, vreun inamic grăsuț pseudo dietetic – cum ar fi tofu, ananas sau fructe uscate, care nu sunt chiar atât de inofensive precum par.

4. Dormi suficient?

Nu este un secret faptul că somnul sănătos are un impact pozitiv asupra stării pielii și stării generale de sănătate. Dar știai că afectează în mod direct și greutatea? Sistemul este simplu: pentru a-și recupera puterile, organismul are nevoie de cel puțin șapte ore de somn pe zi. Dacă îi dai organismului o cantitate mai mică de odihnă, el se confruntă cu o lipsă de energie. Organismul poate produce energie, atunci când descompune grăsimi. Și pentru a avea ce descompune… Corect, el le acumulează. Verifică, dacă dormi suficient.

5. Masa ta principală nu este seara?

Dacă la micul dejun iei numai o ceașcă de cafea, la prânz mănânci numai un sandwich, iar la cină organizezi o sărbătoare pentru burta ta, chiar dacă urmezi perfect cantitatea de calorii consumate pe zi, vei rămâne cu greutatea ta pe loc. Există o regulă pentru a număra caloriile în diferite momente ale zilei. Caloriile produselor alimentare, pe care le-ai mâncat până la 12-00, împărțește la doi; de la ora 12 până la 18 – numără așa cum este; iar după 18-00, înmulțește caloriile de două ori.

6. Simți senzația de foame permanentă?

De obicei, anume acest sentiment îi bucură pe cei, care slăbesc: mi-e foame, înseamnă că mănânc puțin, iar asta înseamnă că pierd în greutate. Nimic de acest fel! Dacă simți foame – aceasta înseamnă că te îngrași. Deoarece organismul nicio idee nu are despre noua rochie, în care trebuie să încapă, dar el știe sigur: foamea – este ceva rău. Acesta este un semnal, că au venit vremuri grele și are nevoie de a stoca grăsime. Și cu cât mai mult, cu atât mai bine.

7. Oare nu îngheți tu?

Rezervele de grăsime sunt necesare organismului nu numai pentru a-și menține activitatea sa, dar și, banal, pentru protecția de frig. Dacă te îmbraci prea ușor sau în casa ta și la locul de muncă încălzirea nu este prea bună, organismul poate stoca grăsime, pentru a asigura funcționarea normală a organelor interne, deoarece cu cât mai joasă este temperatura, cu atât mai lent funcționează toate sistemele.

8. Dar, poate ești deja destul de slabă?

Organismul are un senzor intern încorporat, care simte norma, anume acea greutate, care este normală pentru tine. Cu niște mici corecții cu privire la tipul constituțional (astenic, normostenic sau hiperstenic), poți determina norma cu ajutorul indicelui de masă corporală – greutatea corpului în kilograme, împărțită la patratul înălțimii în centimetri. Un IMC normal este între 18.5-24.9. În cazul în care rezultatul tău este mai mic de 18,5, va fi nu doar periculos, ci chiar mortal să pierzi în greutate mai departe. Deci, nu mai plânge „nu mănânc aproape nimic, dar kilogramele nu dispar” și începe să mănânci normal.

9. Nu suferi de constipație?

Nu este momentul cel mai apetisant, însă, dacă am început să vorbim, hai să vorbim sincer. Dacă în organismul tău sunt dereglări în funcționarea sistemului excretor, stagnarea în greutate se poate datori faptului că intestinele sunt pline. Mărește cantitatea de apă băută și mănâncă mai multe fibre: aceste sfaturi vor corecta rapid și ușor situația.

10. Nu ai exagerat cu antrenamentele?

Dacă mergi prea des la sala de fitness, este posibil ca greutatea ta rămâne stabilă, deoarece grăsimea mai ușoară este substitută de masa musculară mai grea. Adică tu scazi în volum, dar nu și în kilograme. Dar oare cel mai important lucru sunt cifrele de pe cântar? Dacă talia a devenit mai subțire și picioarele – mai suple, oare mai contează ce arată acolo cântarul?

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.